Naslovnica Društvo Lociran prevrnuti čamac za spašavanje s broda kojim je zapovijedao Hrvat, supruga...

Lociran prevrnuti čamac za spašavanje s broda kojim je zapovijedao Hrvat, supruga Marijana Miškić ne gubi nadu

Čamac su još jučer predvečer uočili iz zrakoplova francuske vojke Falcon 50 te iz zrakoplova Nacionalnog centra za uragane, no zbog mraka nisu mogli djelovati s mora.

 

Potraga za pomorcima s broda Bourbon Rhodea potonulog u teritorijalnim vodama Martiniquea kojemu je kapetan hrvatski državljanin traje dalje i Hrvatska se nada pozitivnom ishodu, rekao je u nedjelju ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić- Radman.

Supruga šibenskog kapetana Dina Miškića, Marijana Miškić ne gubi nadu i uvjerena je da će spasilačke ekipe pronaći njezinog supruga. Kapetan Dino Mikšić Francuska tvrtka Bourbon Offshore priopćila je u nedjelju navečer kako su spasilačke ekipe pronašle prevrnuti splav za spašavanje.

Taj je čamac pronađen još u subotu navečer, izvijestila je francuska kompanija, a uočio ga je avion koji je pretraživao područje. Prema mjestu pronalaska upućen je komercijalni brod. Supruga šibenskog kapetana koji je s posadom u čamcima za spašavanje, zapravo splavima na napuhivanje, morao napustiti remorker Bourbon Rhode svjesna je da još ništa nije izgubljeno.

“Pratimo situaciju, čekamo, nemamo novih informacija. Dina i njegove mornare traže helikopter, avion i deset brodova, a obvezu traženja imaju i brodovi koji se nađu u blizini. Tako da nismo izgubili nadu”, rekla je za 24 sata. Ocu šibenskog kapetana Mariju Miškiću nije lako. “Strahujemo i iščekujemo vijesti, ali zasad nema ništa novo. Tješi nas što su trojica mornara pronađena živa, još samo da nađu preostalih 11. Kažu mi da u tim splavima ima hrane za deset dana i daj Bože da ga nađu živog i zdravog, nadamo se”, kazao je kapetanov otac, a na pitanje kako se drži mama glas mu je zadrhtao.

“A što da vam kažem, mama će umrijeti od tuge”, rekao je zabrinuti otac. U susjedstvu Miškićevih, na Meterizama u Šibeniku, kažu da je nestali kapetan obiteljski čovjek koji uzdržava oca, majku, ženu i dijete. “Dino? To vam je jako dobar čovik. Muči se po moru da sve odradi kako treba, za dobrobit obitelji. Supruga ima punu podršku obitelji, rodbine, prijateljica i drugih koji joj pomažu u ovoj teškoj situaciji. Ima četverogodišnjeg sina i ženu, jako dobro ga poznam i znam koliko voli svoj posao.

Pošten je i radi svoj posao kao uzoran i pametan kapetan. Ne možemo ni zamisliti, a kamoli prihvatiti, činjenicu da je potonuo s brodom. U nadi smo da će ga naći živog i zdravog”, rekao je susjed Miškićevih za 24 sata.