Naslovnica Društvo Ponos Hercegovine HKUD Kočerin uveličao Oktoberfest u Munchenu i oduševio sve posjetitelja!

Ponos Hercegovine HKUD Kočerin uveličao Oktoberfest u Munchenu i oduševio sve posjetitelja!

Brojni naši sugrađani koji borave u Njemačkoj imaju prilike svako malo nazočiti na nekoj od Hercegovačkih večeri gdje se ponovno okupe i s uspomenama prisjete naše tradicije kako ne bi bila olako zaboravljena.

 

No, ovih dana većina njih je nazočilo na Oktoberfestu u Munchenu na livadi Theresienwiese, a koji je jedan od najvećih narodnih fešti na svijetu.

Sam Oktoberfest iz godine u godinu privlači tisuće turista iz cijelog svijeta, a pošto naš narod gore već sve brojniji iz mjeseca u mjesec i tisuće ljudi koji tu žive i rade više ne spadaju u turiste, bilo je i samo pitanje vremena kada će naša tradicija zavladati na takvoj manifestaciji.

Naime, na ponos svih Hercegovaca, članovi HKUD-a Kočerin iz Širokog Brijega posjetili su proteklog vikenda Munchen i Oktoberfest.

Kako doznajemo veliki broj Hrvata koji su se našli tamo čestitali su im na čuvanju tradicije i preko njih pozvali ostale članove KUD-a da i sljedeće godine posjete Munchen. Osim naših ljudi, oduševljeni su bili i brojni drugi gosti koji su se poželjeli fotografirati s ponosnim Hercegovcima.

 

ŠirokiBrijeg.info