Naslovnica Crna Kronika Deset godina od huliganskog napada navijača Sarajeva na grad i ljude Širokog...

Deset godina od huliganskog napada navijača Sarajeva na grad i ljude Širokog Brijega

Danas je točno 10 godina od kobnog 4. listopada kada je dvjestotinjak sarajevskih huligana napalo građane Širokog Brijega koji su se našli u blizini stadiona Pecara i okolnim kućama. Naime, odmah po izlasku iz autobusa huligani su imali informaciju da su oko stadiona svega tri četiri policajca koja su trebala biti nekakvo osiguranje što su huligani iskoristili za brutalan napad na objekte i ljude koji su im se našli na putu.

Nakon početne huliganske incijative građani su se vrlo brzo počeli organizirati i pružati otpor rušilačkim hordama koji su uspjeli demolirati nekoliko radnji u sklopu stadiona i okolo njega. Nastao je opći metež a Širokobriježani su na Pecaru stizali u sve većem broju kako bi zaštitili grad i ljude. U tom metežu bilo je i pucnjave a jedan od tkz navijača je na žalost izgubio i život.

 

Sarajevo i danas ovaj događaj promatra samo sa jedne, svoje, točke gledišta, pa se i ovih dana bošnjački mediji nabacuju optužbama prema Širokom ne pitajući se je li se Široki imao pravo braniti od poludjelih huligana koji su bili itekako spremni ugroziti živote građana Širokog Brijega. No, na svu sreću to im nije pošlo za rukom i zbog svoje agresije i huliganstva jako su loše prošli.

I dan danas ti isti huligani dolaze u Široki Brijeg praćeni kordonima specijalaca koji ih prate od Sarajeva do Pecare gdje manje-više rade iste provokacije, no gotovo u pravilu se vraćaju razočarani porazom svojih ljubimaca pa im je Široki veliki kompleks i frustracija.

Široki Brijeg je doista miran grad gdje se nekakvi incidenti mogu brojati na prste i takav će vjerojatno ostati, i teško će ikad više netko ugroziti sigurnost njegovih građana pa zvali se oni horde zla ili manijaci svejedno, Široki je otvoren za sve one koji dolaze u miru a oni koji imaju bilo kakve loše namjere bolje da ne dolaze.

abcportal