Naslovnica Crna Kronika Ljudevit Marić: Nemamo saznanja da je bilo tko uhićen zbog ubojstva djevojke...

Ljudevit Marić: Nemamo saznanja da je bilo tko uhićen zbog ubojstva djevojke iz Mostara

Iako se postojala informacija o tome da je uhićen jedan osumnjičenik za ubojstvo Lane Bijedić, ta informacija je i službeno demantirana.

 

Glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić nam je rekao kako nema saznanja o tome.

-Svi resursi su podređeni tome slučaju, ali nemamo nikakvu informaciju o tome da je još bilo tko priveden -rekao je Marić za Pogled.ba.

Sve istražne agencije su uključene u ovaj slučaju, uključujući u OSA-u, tako da se javnost da razlogom nada kako će slučaj uskoro riješen  i kako je odgovorni za stravični zločin biti privedeni pred lice pravde.

Mjesto zločina se i dalje pretražuje, uključeni su i ronioci, te se traga za najmanjim detaljem koji bi mogao dovesti do počinitelja zlodjela. Stručni timovi iz cijele Bosne i Hercegovine su došli na područje Mostara i Čapljine kako bi pomogli u rješavanju zločina.

Samo ubojstvo, osobito način na koji je izvršeno zgrozilo je domaću javnost i povuklo se pitanje sigurnosnog stanja na ovome području. Način kako vratiti građanima dozu sigurnosti je otkrivanje monstruma koji je počinio ovaj zločin.

Čak je i ministar pravde BiH Josip Grubeša najavio promjenu Kaznenog zakona koji bi u budućnosti trebao drastično tretirati ovakva zlodjela