Naslovnica Društvo Potraga za nestalim pomorcima: Uskoro nove satelitske snimke

Potraga za nestalim pomorcima: Uskoro nove satelitske snimke

“Nove satelitske snimke očekujemo kroz sat i pol vremena nakon čega ćemo ih analizirati i vidjeti da li ponovno možemo identificirati nešto što bi upućivalo na potragu”

Nove satelitske snimke bit će dostupne za sat i pol vremena. Potvrdila je to za Dnevnik Nove TV Maja Markovčić Kostelac,

izvršna direktorica EMSA-a. “Potraga koja je jučer provedena temeljem snimaka koje smo uputili francuskim nadležnim tijelima nažalost nije urodila pozitivnim rezultatom i do ovog trenutka nije pronađen splav niti ljudi.

Nove satelitske snimke očekujemo kroz sat i pol vremena nakon čega ćemo ih analizirati i vidjeti da li ponovno možemo identificirati nešto što bi upućivalo na potragu, da se negdje usmjeri potraga”, kazala je. Glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan danas je bio u Rotterdamu gdje je održao sastanak s glavnim tajnikom međunarodne organizacije transportnih radnika, kolegicom iz Francuske te kolegama iz Nizozemske i Ujedinjenog Kraljevstva kako bi se nastavio pritisak na francusku vladu i tvrtku Bourbon Offshore da se traganje i spašavanje nastavi ”u onom opsegu kao što je bilo prvih pet dana”, piše Dnevnik.hr.

”Puni su podrške, pogotovo kolegica iz Francuske koja je jutros predamnom zvala francusku administraciju i slala mailove Bourbon Offshoeru i vršila apsolutni pritisak i na vladu i na tvrtku da se traganje i spašavanje nastavi dok god postoji i promil šanse da se ljude nađe”, rekao nam je Melvan.