Naslovnica Društvo Uhićen vozač autobusa na relaciji Fojnica – Sarajevo sa 3,31 promila alkohola...

Uhićen vozač autobusa na relaciji Fojnica – Sarajevo sa 3,31 promila alkohola u krvi

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanske županije tijekom proteklog vikenda uhapsili su vozača autobusa koji je vozio na relaciji Fojnica – Sarajevo, kojem je alkotestiranjem utvrđeno da je u krvi imao 3,31 promil alkohola.

Policijski službenici PS Fojnica u mjestu Alaupovka su izvršili alkotestiranje vozača autobusa J.G. rođen 1968. godine iz Sarajeva. On je odmah isključen iz prometa te lišen slobode.

Iz MUP-a SBŽ je priopćeno da kontinuirano provode pojačane aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja, a koje imaju prvenstveno za cilj smanjenje broja prometnih nezgoda sa smrtnim posljedicama, kao i nezgoda s teže i lakše ozlijeđenim osobama i materijalnom štetom.

Jedna od ovih aktivnosti ogleda se u kontroli alkoholiziranosti vozača u prometu, zbog čega je u toku ove godine isključeno 1770 vozača, od kojih je 475 vozača lišeno slobode zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila, prenosi Kilx.ba.

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije nastavljaju i u narednom razdoblju kako bi se u što većoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti prometna na području ove županije.