Naslovnica Politika Ante Pavlović: Jedini predsjednički kandidat koji je u zatvoru

Ante Pavlović: Jedini predsjednički kandidat koji je u zatvoru

Nakon zadnje emisije “Provjereno” na Novoj TV, poznati kiropraktičar i nadriliječnik Ante Pavlović, našao se još jednom iza rešetaka.

 

U petak, 1. studenoga 2019. na blagdan Svih svetih, završeno je ispitivanje Pavlovića, nakon čega mu je Županijski sud u Velikoj Gorici odredio pritvor. Na teret mu se stavlja kazneno djelo uspostavljanja ropstva i teške tjelesne ozljede.

“Sa žrtvom je stvorio odnos u kojem ga je ona morala apsolutno slušati. To je trajalo godinama, a eskaliralo je u zadnja tri tjedna. Očekujem da će slijediti medicinsko, to jest, psihijatrijsko vještačenje jer je s Pavlovićem teško komunicirati”, rekao je za Novu TV Ante Zeljko, glasnogovornik Županijskog suda.

U posljednjih tridesetak godina, Ante Pavović je po zatvorima i psihijatrijskim ustanovama proveo čitavo desetljeće. Slučaj, koji je ponajviše zgrozio javnost, dogodio se prije nekoliko godina. Pavlović je u prisutnosti roditelja verbalno ponižavao i tukao dijete, a onda tu snimku stavio na youtube.

Zbog ovog nedjela, u zatvoru je proveo nešto manje od dvije godine. Na žalost, priča o Anti Pavlović na završava samo na njegovom asocijalnom i nasilničkom ponašanju. Naime, Pavlović ima vlastitu sljedbu, kako na društvenoj mreži facebook, tako i u stvarnom životu. Ti ljudi, kojima je Ante Pavlović neka vrsta pastira i duhovnog vođe, sada su pokrenuli nekoliko akcija za njegovo oslobađanje.

Ante Pavlović ima 62 godine. Po svemu sudeći, nakon svega, teško je tvrditi da će se ikada duševno i socijalno potpuno rehabilitirati. Ipak, čini se kako opetovano protupravno i nasilničko ponašanje, nije prepreka činjenici da Pavlović ima svoje obožavatelje i sljedbenike.

Kako svaka politička stranka nađe svoje biračko tijelo, tako i svaki “pastir” u Hrvatskoj, nađe svoje stado. U stvari, Pavlović ga ni ne mora tražiti. Oni koji ga podržavaju, sami se organiziraju.

Autor:Marin Vlahović