Naslovnica Politika Pet razloga zašto je Macron u pravu

Pet razloga zašto je Macron u pravu

Francuski predsjednik Emmanuel Macron u intervjuu kojeg je dao magazinu ‘The Economistu’ ocijenio je da je Bosna i Hercegovina ‘tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku’ zbog povratka džihadističkih ratnika.

Zbog toga je predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić odlučio na razgovor pozvati francuskog veleposlanika u BiH.

Donosimo pet razloga zašto je Macron u pravu:

1.) BiH je tempirana bomba jer je država s malim brojem stanovnika i koliki god broj isilovaca povratnika u njoj bio – velik je. Sjetite se da je u rušenju tornjeva u New Yorku sudjelovalo svega nekoliko ljudi. Drugim riječima, par isilovaca je dostatno za kaos.

2.) U BiH je posijano sime ISIL-a tijekom proteklog rata.

3.) U BiH su djelovali mudžahedini, dio njih je nakon rata ostao u BiH i oženio se domaćim ženama te postoje razne ćelije i danas koje se mogu aktivirati u svakom trenutku.

4.) Nekadašnji pripadnici mudžahedina iz odreda el mudžahid koji su djelovali pod Armijom BiH sudjelovali su i u rušenju gore spomenutih njujorških tornjeva.

5.) Nekadašnji pripadnici istih postrojbi izveli su i niz terorističkih napada u kojima su stradali Hrvati, poput obitelji Anđelić, autobombe u Mostaru, ubojstva srednjobosanskih hrvatskih povratnika, a i Ejup Ganić je bio mudžahedin.

Francuz Macron je u potpunosti u pravu i nejasno je zašto Komšić glumi ‘engleza’ unatoč činjenici da mora biti trbuhozborac SDA, nekad pretjeruje u toj zadaći.

Umjesto da se kao, iako drugi bošnjački član, pozabavi ovim pitanjem, Komšić problem radikalizma u BiH uporno gura pod tepih.

AU: L.B./Ero.tel