Naslovnica Gospodarstvo Započela izgradnja autoceste prema Počitelju

Započela izgradnja autoceste prema Počitelju

Nakon što je krajem lipnja potpisan ugovor za izgradnju autoceste na dionici od Zvirovića do Počitelja, ovih dana započela je gradnja kolosalnog mosta Počitelj na Koridoru Vc, čija je ukupna dužina 945, a visina 100 metara, doznaje „Avaz“.

 

Most Počitelj najduži je most na Koridoru Vc, čijom je gradnjom predviđeno spajanje dvije obale rijeke Neretve, a njegova gradnja koštat će više od 65 milijuna maraka.

Državna tvrtka „Autoceste FBiH“ dodijelila je ljetos posao gradnje mosta kineskoj kompaniji „Synohydro Power China“.

Ova tvrtka gradit će most, a „China State Construction Engeering Company“ dobila je posao gradnje dionice Počitelj –Zvirović, ceste s obje strane mosta i čvora Počitelj.

Na gradnju ove dionice autoceste i mosta čeka se već pet godina, a gradnju dionice financira Europska investicijska banka (EIB).

Prema pisanju Avaza strojevi i bageri već započeli s čišćenjem terena, s obzirom na to da je gradnja mosta predviđena na desnoj obali.

Ovu informaciju potvrdio je za „Dnevni avaz“ i Adnan Terzić, direktor „Autocesta FBiH“.

Kako je pojasnio, tvrtka „China State Construction Engeering Company“ već je napravila i deset kilometara pristupne ceste, a sljedećeg tjedna počet će s probijanjem tunela.

– Mi smo svoj posao uradili. Izvođače smo uveli na gradilište i za sada se užurbano radi prije svega na pristupnoj cesti, a već je otvoren i ulaz do portala tunela – kaže Terzić, piše Avaz.ba.