Naslovnica Društvo Imam problem sa Sarajevom koje konstantno preglasava volju Hrvatskog naroda

Imam problem sa Sarajevom koje konstantno preglasava volju Hrvatskog naroda

Književnica Martina Mlinarević predložena je za veleposlanicu BiH u Republici Češkoj, a njeno službeno imenovanje se očekuje na sljedećoj sjednici Predsjedništva BiH.

 

Kako saznaje Klix.ba prijedlog za imenovanje Mlinarević za veleposlanicu u Pragu, a koja dolazi iz reda Ostalih, uputio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić. Vijest o imenovanju Martine Mlinarović objavljena je 11. ožujka tekuću godine.

Ovih dana vijest o istoj tematici puni novinarske stupce u BiH. Ukratko ona kaže: Željko Komšić, član Predsjedništva BiH koji je na ovu funkciju izabran glasovima Bošnjaka, ponovno se našao u diplomatskom skandalu. Naime, spisateljica i književnica Martina Mlinarević, koju je Komšić postavio za veleposlanicu ove zemlje u Češkoj – nema fakultetsko obrazovanje.

Samo par mjeseci prije imenovanja za ovu funkciju Martina je gostovala u emisiji Nedjeljom u 2 i tada se dotakla čovjeka koji ju je imenovao  riječima:” Imate Željka Komšića koji je na poziciji gdje predstavlja narod koji ga prezire i bez obzira na to uzima plaću. Komšić nikad nije došao u Hercegovinu i rekao ja sam i vaš predsjednik iako me niste birali”.

Dok se predstavljala kao Hrvatica bila je još brutalnija: “koja pička materina od države, imam osjećaj da su namjerno išli da nam ga biraju, do ujutro će garant ići na 200.000 i više glasova, ovo je odvratno, da smo imali 5 glasova u jednom čovjeku, ne bi ga (Komšića) mogli skinuti” . (izvor: hercegbosna.org) napisala je Martina Mlinarević nakon izbora 2010. kada je Komšić bošnjačkim glasovima drugi put otuđio fotelju narodu svog oca.

Vezano za sve to otrgli smo od zaborava i kultnu emisiju Dobar, loš, zao u kojoj je gostovala Martina u kojoj ona kaže: Ja imam problem s medijskim Sarajevom. Problem sa Sarajevom koje dopušta da jedan Bakir Hadžiomerović na javnoj televiziji moj Široki Brijeg naziva hramom fašizma. Imam problem sa Sarajevom koje konstantno preglasava volju Hrvatskog naroda. Imam problem sa Sarajevom onaj podobnih Hrvata koji sada rade gospoda Lijanović i Jurišić  gdje se njih frizira kao poželjne Hrvate.

Što danas Marina govori možete pročitati u onim medijima s kojima je ne tako davno Martina imala problem.