Naslovnica Društvo Klub zastupnika HDZ BiH u Skupštini HNŽ osudio napad u Vrapčićima na...

Klub zastupnika HDZ BiH u Skupštini HNŽ osudio napad u Vrapčićima na vozila koja su se vraćala iz Vukovara

Klub zastupnika HDZ BiH u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije osudio je napad na vozila koja su se vraćala iz kolone sjećanja u Vukovaru.

 

Ovaj sramotni čin dogodio se u Vrapčićima.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Klub zastupnika HDZ-a BiH u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na sjednici održanoj u utorak najoštrije je osudio napad na sudionike obilježavanja obljetnice pada grada Vukovara, koji se dogodio u ponedjeljak, 18. studenoga, u Mostaru.

“Dva kombi vozila koja su prevozila sudionike kolone sjećanja na Vukovar kamenovana su i devastirana u naselju Vrapčići dovodeći ovim činom osobe u tim vozilima u životnu opasnost. Pozivamo nadležne institucije, MUP i Tužiteljstvo HNŽ-a da žurno pronađu i sankcioniraju počinitelje te utvrde nalogodavce ovog nedjela.

Osuđujemo postupak člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića koji je u Mostaru nazočio postrojavanju paravojne formacije, odnosno ljudi u vojnim odorama i sa znakovljem koji nisu Oružane snage BiH.

Također osuđujemo isticanje zastave Jugoslavije na utakmici Lihtenštajn – BiH u danu kada se cijeli hrvatski narod sjeća stravičnog ratnog zločina u Vukovaru, koji su upravo počinili te zločine pod zastavom Jugoslavije.

Ovakvi događaji apsolutnne doprinose pomirenju i suživotu, nego nasuprot otvaraju prostor i poziv za poremećene odnose i međunacionalne sukobe, što je za svaku osudu.