Naslovnica Politika Predsjednica ‘spustila’ Milanoviću: ‘Zašto nije reagirao kad su mu MiG-ovi padali s...

Predsjednica ‘spustila’ Milanoviću: ‘Zašto nije reagirao kad su mu MiG-ovi padali s neba kao kruške’

Foto: Pixsell

Predsjednica je imala poruku i za šefa SDP-a Davora Bernardića.

 

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odgovorila je na prozivke predsjedničkog kandidata SDP-a Zorana Milanovića koji je izjavio da je slučaj s helikopterima druga katastrofa nakon slučaja s propalom nabavkom borbenih zrakoplova koji je primjer kako se ne smije raditi. Dodao je da će kao predsjednik Republike to onemogućavati.

“Kada je riječ o Zoranu Milanoviću i njegovu radu u oružanim snagama, mislim da je najpoznatiji onaj njegov skok s Patrije. Srećom, očito je u životu naučio padati i to je za njega dobro prošlo. Jedina afera, najveća afera koja je dosad bila u oružanim snagama jest afera s MIG-ovima koji su otišli na popravak u Ukrajinu. Nabavljeno je i pet novih, odnosno rabljenih MIG-ova. Posao je bio katastrofala. Ne znam zašto Milanović nije reagirao kada su mu MiG-ovi padali s neba kao kruške i zašto danas spominje aferu s nabavom zrakoplova. Danas jedva imamo dvojac koji štiti hrvatsko nebo. Gospodin Milanović nije proveo istragu i nije imao hrabrosti početi nabavu novih zrakoplova”, rekla je Grabar-Kitarović u petak u Zadru.

Odbrusila je i predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću koji je izjavio da “predsjenica ‘u roku odmah’ mora sazvati Vijeće za obranu i nacionalnu sigurnost” zbog slučaja u kojem su vojni piloti prevozili švercera oružjem.

“Davoru Bernardiću poručujem da nauči da ne postoji Vijeće za nacionalnu obranu i nacionalnu sigurnost već dva vijeća, Vijeće za nacionalnu sigurnost i Vijeće za obranu. Vijeće za nacionalnu sigurnost raspravlja o strateškim smjernicama i sigurnosti RH dok događaji u jednoj vojnoj bazi nisu probili nacionalnu sigurnost RH. U ovom trenutku traje istraga jer treba učiniti ono što je točno potvrđeno”, rekla je predsjednica.

 

Vijesti.hr