Naslovnica Društvo XXL čupavac sa 100 grama čokolade o kojem se priča u centru...

XXL čupavac sa 100 grama čokolade o kojem se priča u centru Zagreba

Rougemarin čupavacRougemarin čupavac poslužuje se u kartonskoj posudiciRougemarin čupavacRougemarin čupavac

“Kod nas se duboko uvukla u tradiciju konzumacija čupavaca, a mi smo odlučili napraviti svoju verziju,” kažu nam u Rougemarinu koji se i ove godine predstavlja na Fuliranju od 28. studenog 2019. do 1. siječnja 2020. godine.

Na kućici Marina Medaka obožavatelje očekuje inovativna ponuda jela – od janjećih kobasica inspiriranih Dalmacijom preko telećih hrenovki do egzotične kobasice od vepra, ali i čupavac veličine XXL.


Umjesto uobičajenog biskvita za pripremu čupavca, Rougemarin se poigrao receptom za germknedlu, koja se već tradicionalno jede na adventskim sajmovima te joj dao zanimljiv makeover.

Tijesto za germknedlu obogaćeno je pireom od batata, punjeno je nugat kremom, čokoladom i kokosom te preliveno čokoladom i kokosovim brašnom.

No neka vas izgled ne prevari – iako slastica nalikuje na germknedlu i napravljena je od tijesta za germknedle, kada zagriznete u tu grešnu čokoladnu fantaziju, shvatit ćete da jedete zapravo dobri stari čupavac.

Povrh svega, riječ je o vrlo zasitnom desertu koji možete podijeliti i s prijateljima. Naime, čupavac od 180 grama preliven je s čak 100 grama čokoladnog umaka, a prodaje se po cijeni od 35 kuna.

punkufer.hr