Naslovnica Politika Kim Jong Un ponovno pozirao na bijelom konju

Kim Jong Un ponovno pozirao na bijelom konju

Uoči sastanka vladajuće stranke Sjeverne Koreje, njezin čelnik Kim Jong Un ponovno je odlučio pozirati na bijelome konju jašući po obroncima najviše planine u zemlji.

Drugi put u posljednja dva mjeseca državna novinska agencija KCNA objavila je Kimove slike na kojima vođa zajedno sa svojim zapovjednicima jaše na konju po snijegom pokrivenim obroncima planine Paektu na granici s Kinom.

Fotografije Kima i suradnika objavljene sudanas, no nije precizirano kada su snimljene. Na fotografijama se na drugome konju vidi i Kimova supruga Ri Sol Ju.

Pokraj fotografija stoji najava KCNA o održavanju predstojećeg sastanka Centralnog komiteta Radničke partije Koreje u drugoj polovini prosinca.

Agencija piše da će se na sastanku raspravljati i odlučivati o ključnim pitanjima koja se odnose na daljnji razvoj korejske revolucije i promjene situacije u zemlji i u inozemstvu.

Analitičari u Južnoj Koreji nagađaju da se sastanak stranke održava kako bi se razgovaralo o mogućoj promjeni smjera u nuklearnim pregovorima sa Sjedinjenim Državama, piše Hina.

Dnevnik.ba