Naslovnica Politika Kerum će se ponovno kandidirati za gradonačelnika Splita

Kerum će se ponovno kandidirati za gradonačelnika Splita

Bivši splitski gradonačelnik i predsjednik Hrvatske građanske stranke Željko Kerum danas je, na božićnom druženju s novinarima u Lori, najavio kako mu je cilj na idućim izborima kandidirati se za gradonačelnika i “tako nakon sedam godina opet pokrenuti stvari”.

Na pitanje gdje je ‘zapelo’ s proračunom odgovorio je da nije nigdje zapelo.

“Moj je cilj i plan da ova agonija što prije prođe. Jedva čekam da prođe i taj proračun i ta godina i ja idem, naravno, ponovno kao kandidat za gradonačelnika sa svim svojim obećanjima koja sam rekao”, izjavio je Kerum.

Uvjeren je, kaže, da će tako “nakon sedam godina opet pokrenuti stvari”.

Podsjetio je kako je Istočna obala već trebala biti gotova kao i luka nautičkog turizma, tunel koji je spominjao, most prema Kaštelima, ulaz i izlaz iz Splita.

-Da sam ja na vlasti ne bi se ovako funkcioniralo,radilo bi se drugačije. Niti bi rušio Žnjan, niti bi ležao, nego bi od prvog dana radio, isto kao i onda kada sam došao na funkciju. Ja sam u roku od 90 dana napravio sedam vrtića, a i sve stanove POS-a sam isto ja napravio, poručio je Kerum.

Za situaciju u gradu, točnije za činjenicu da se ništa od projekata nije realiziralo optužio je aktualnog gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu.

Rekao je da “za razliku od Ive Baldasara, Andro Krstulović Opara nije napravio ništa”.

24sata.hr