Naslovnica Crna Kronika Djevojka podrijetlom iz BiH uhićena jer je uvozila drogu u bočicama čilija

Djevojka podrijetlom iz BiH uhićena jer je uvozila drogu u bočicama čilija

Aleksija Vracar, podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, provest će novogodišnje praznike iza rešetaka zatvora u Sydneyu, zbog sumnje da je sudjelovala u organiziranom uvozu droge sakrivene u bocama čilija.

Aleksija Vracar rođena je u Banjoj Luci, a veći dio života provela je u Australiji. Optužena je za niz prekršaja nakon što su detektivi u četvrtak u njenom stanu na zapadu Sydneyja pronašli i oduzeli vatreno oružje, 650.000 dolara u gotovini, dva kilograma ekstazija, 250 grama kokaina, 340 grama kanabisa, mobilne telefone, SIM kartice, dodatke za drogu te lažne dokumente, piše australski News.

Pretres njenog stana dio je istrage o uvozu metilamfetamina sakrivenog u bocama čilija, a kojeg su australijske pogranične snage presrele prilikom dolaska na terensko skladište u Sydneyju.

Policija navodi da je pošiljka iz SAD-a sadržavala 768 boca umaka, a testiranje je pokazalo prisustvo metilamfetamina u bocama, koji je poznat i kao droga led.

Preliminarna forenzička analiza utvrdila je da boce sadrže oko 400 kilograma metamfetamina, čija je procijenjena vrijednost u kapilarnoj prodaji na ulici veća od 300 milijuna dolara.

U zajedničkoj akciji policijskih agencija uhićena su i optužena četvorica muškaraca, a sada i 24-godišnjakinja koja je koristila lažnu identifikaciju kako bi osnovala četiri poduzeća za pomoć uvoza droge, prenosi Maxportal.

Vracar je optužena za više točaka i odbijena joj je kaucija. Ona će se na lokalnom sudu u Parramattiju pojaviti 30. siječnja.

(www.jabuka.tv)