Naslovnica Sport Lino Červar okupio Hrvatsku rukometnu reprezentaciju za prvu fazu priprema za Euro

Lino Červar okupio Hrvatsku rukometnu reprezentaciju za prvu fazu priprema za Euro

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se uoči početka prve faze priprema na Europsko prvenstvo 2020. godine. Na okupljanje u Zagreb, koje će reprezentacija imati od 17. do 23. prosinca, stiglo je 16 igrača.

– Tu smo sada i da pokušamo ostvariti plasman na Olimpijske igre, a poslije će doći novi ljudi. Svima je nama u interesu da priča ide dalje, rekao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar.

– Moramo odraditi pripreme u tri dijela zbog naših rukometaša koji igraju diljem Europe. Prva faza priprema počinje danas u Zagrebu i već se sad mora početi stvarati kult reprezentacije. Reprezentaciju trebaju činiti iskusni i mladi igrači koji su gladni uspjeha. U prvoj fazi priprema će biti igrača koji kucaju na vrata reprezentacije, objasnio je Červar. – U trećem dijelu, kad se priključe i igrači koji nastupaju u Njemačkoj, su predviđena osam treninga, dodaje Červar.

Za prvu fazu priprema poziv su dobili vratari Matej Ašanin (PPD Zagreb) i Moreno Car (Nexe), krila Ivan Vida, Fran Mileta, Marin Jelinić (svi Nexe), David Mandić, Valentino Ravnić (PPD Zagreb) i Lovro Mihić (Orlen Wisla Plock), pivot Marin Šipić (PPD Zagreb) te vanjski igrači Matej Hrstić, Ante Gadža, Josip Vekić (svi PPD Zagreb), Ante Kuduz (Dinamo Bukurešt), Luka Šebetić (Tremblay) i Luka Stepančić (MOL Pick Szeged).

Za drugu fazu priprema, koja je na rasporedu od 26. do 30. prosinca, hrvatski rukometaši će preseliti u Poreč, gdje će se odvijati i posljednja, treća faza, od 1. do 7. siječnja, u sklopu koje će biti održan i Croatia kup (3. – 5. siječnja) uz sudjelovanje reprezentacija Bosne i Hercegovine te Katara. U trećoj fazi priprema reprezentaciji će se priključiti igrači koji igraju u Njemačkoj, jer imaju klupske obveze sve do 29. prosinca.

Hrvatska će put Graza, u kojem će odigrati utakmice prve faze Europskog prvenstva, krenuti 8. siječnja. U prvom dijelu natjecanja suparnici izabranicima Line Červara bit će Crna Gora (9. siječnja), Bjelorusija (11. siječnja) i Srbija (13. siječnja). Hrvatska reprezentacija će sve tri utakmice odigrati u terminu od 18.15 sati, piše HRT.