Naslovnica Uncategorized Milanović i Grabar-Kitarović idu u drugi krug

Milanović i Grabar-Kitarović idu u drugi krug

Donosimo rezultate izbora za predsjednika RH nakon obrađenih 99,31% izbornih jedinica.

Državno izborno povjerenstvo objavilo je kako je obrađeno 99,14% biračkih mjesta.

Donosimo službene, nepotpune, rezultate izbora za predsjednika Republike Hrvatske 2019. 

Nakon prebrojane većine glasova situacija ovakva: 

Zoran Milanović – 29,54%

Kolinda Grabar-Kitarović – 26,70%

Miroslav Škoro – 24,43%

Mislav Kolakušić – 5,87%

Dario Juričan – 4,59%

Dalija Orešković – 2,89%

Ivan Pernar – 2,31%

Katarina Peović  – 1,11%

Dejan Kovač – 0,95%

Anto Đapić – 0,21%

Nedjeljko Babić – 0,15%

‘Idemo u utakmicu, ne u rat’

Zoran Milanović nešto poslije 22 sata obratio se okupljenima u svom stožeru u Tvornici kulture u Zagrebu.

“Dragi prijatelji, hvala vam. Hvala svima koji su danas glasali, hvala onima koji su glasali za mene, i onima koji nisu glasali za mene, i idemo u drugi krug! Ne idemo u rat. Ratovi su gotovi, to govorim od početka. Idemo u civiliziranu građansku utakmicu i neka pobijedi onaj tko je bolji, a ja vjerujem da sam to ja. Hrvatska je podijeljena oko bitnih i nebitnih stvari, a mislim da to možemo riješiti jedino ako razgovaramo. U ova dva tjedna koja su pred nama borit ću se da na izbore nagovorim svakoga kome je interes Hrvatske u prvom planu. Da budemo dobra zajednica građana, koji možda jesu različiti, ali su jednaki. Želim jednaku zemlju. Za dva tjedna bit će što bude. Nema gorčine ni straha u meni. Vjerujem u pobjedu. VIŠE PROČITAJTE OVDJE!

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u nedjelju je poručio da je ovo pobjeda Zorana Milanovića, SDP-a i njegovih partnera te da su građani izabrali put kojim žele da Hrvatska krene u 2020. godini.

Tijek događaja u stožeru Zorana Milanovića pročitajte OVDJE!

‘Idemo u budućnost’

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nakon objave rezultata obratila se kjavnosti i biračima. 

Kako navodi naš reporter Petar Panjkota, u stožeru Kolinde Grabar-Kitarović, kod objave izlaznih anketa bio je muk jer se očekivalo da će predsjednica biti na prvome mjestu. Voditelj predsjedničine kampanje Ivan Anušić dao je detaljniji uvid u situaciju i otkrio ima li razočaranja.

“Nismo razočarani, zašto bismo bili? Rezultat je očekivan, jasno se pokazuje da je više od 50 posto otišlo kandidatima desnice, što je nama zadovoljavajuće i u 14 dana odradit ćemo posao do kraja. Ankete su i prije pokazivale ove vrijednosti. No, treba čekati konačne rezultate jer nisu ankete potpuno relevantne pa ćemo nakon toga vidjeti. Mislimo da će nam se razlika pred Škorom povećati”, kazao je Anušić. VIŠE PROČITAJTE OVDJE!

Skoro Škoro

Miroslav Škoro, kandidat desnice osvojio je nešto više od 24 posto glasova. 

U izbornom stožeru Miroslava Škore večeras je bio saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej koji je za RTL rekao da misli da će stranka reagirati “super” na njegovo davanje podrške nezavisnom kandidatu Miroslavu Škori.

“Ja sam svojim odabirom i postupkom pokazao da nije sve šarena laža nego da postoji i drugo mišljenje i drugi plan. Da je situacija u zemlji blagostanje i da su svi zadovoljni, vjerojatno ne bih bio ovdje”, kazao je Culej pa odgovorio na pitanje je li HDZ podijeljena stranka.  VIŠE PROČITAJTE OVDJE!

Koji su događaji obilježili izborni dan, pročitajte OVDJE!

 

Vijesti.hr