Naslovnica Crkva Međugorje se priprema za Božić

Međugorje se priprema za Božić

U Međugorju su u tijeku pripreme za Božić i božićne blagdane. Od početka došašća pa sve do Božića, svakim danom osim nedjelje, u župnoj crkvi sv. Jakova slavi se sveta misu zornica u 6 sati.

U tijeku je devetnica rođenju Kristovu, svakodnevno se moli krunica u 14 sati na Podbrdu. Tako će biti i idući petak pa neće biti križnog puta na Križevcu, nego krunica na Podbrdu, a brojni hodočasnici dolaze na ispovijed.

U tijeku je akcija ”Marijinih ruku”, pa se pozivaju župljani da donesu hranu u Marijine ruke koje će onda prije Božića odnijeti prikupljeno u Bosnu i darovati kao dar naše župe.

”Hvala vam unaprijed! Darujmo, jer Bog se na Božić daruje nama”, stoji u pozivu iz međugorskog župnog ureda.

I dok ljudi svakodnevno dolaze u crkvu moliti i donositi pakete u udrugu ”Marijine ruke”, ispred crkve sv. Jakova u Međugorju vidjet će građevinare, dizalice, automobile, kamione… Pravo gradilište. To zajednica Cenacolo već danima radi na izgradnji živih jaslica koje će tradicionalno biti uprizorene ispred crkve sv. Jakova u Međugorju i to nakon večernje svete mise na Badnji dan, na blagdan Nevine dječice – nakon svete mise za djecu, kao i nakon večernje svete mise posljednjeg dana ove i prvog dana sljedeće godine.

Radiopostaja Mir Međugorje