Naslovnica Crkva Čapljina: Održane dvadeset prve po redu žive jaslice

Čapljina: Održane dvadeset prve po redu žive jaslice

FOTO: Hercegovački portal

Kao i svake godine, jedna obitelj iz naše župe preuzima ulogu svete Obitelji (Isus, Marija i Josip), a tu su i druge uloge (pastiri, anđeli, kraljevi…) a posebna atrakcija za djecu su i domaće životinje koje su dio „Živih jaslica“.

Centar za obrazovanje i kulturu Akademija Čapljina, FRAMA Čapljina i čapljinski franjevci nastavljaju tradiciju organiziranja „Živih jaslica“ u Čapljini koju gaje već dvadeset i jednu godinu.

Sinoć su se u dvorištu crkve sv. Franje Asiškog u Čapljini održale dvadeset prve po redu žive jaslice. Tradicija je to koju su započeli mladi iz frame sa svojim fratrima.

Ove godine ulogu sv. Obitelji preuzela je obitelj Rebac; Ana, Toni i Marko kao Marija, Josip i mali Isus. “Velika je ovo čast i sretni smo i ponosni što je i nas zapala ova uloga!”, rekli su nam Ana i Toni.

Program je počeo svetom misom, potom se nastavilo druženje u dvorištu uz prigodne recitacije, kuhano vino, čaj i kolače … Hvala dječici na recitacijama, na pjesmi.

Uz slikanje sa sv. Obitelji najmlađi su ipak uživali uz životinje koje su također dugi niz godina uz štalicu na ovaj dan. “Lijepa je ovo tradicija i jedva čekamo slijedeće žive jaslice”, rekli su okupljeni oko štalice.

Fratri se posebno zahvaljuju Tihomiru Sušcu, Avgustinu Jovanoviću i Ivici Vidiću koji su ustupili svoje domaće životinje, Josipu Periću i Nikici Musulinu koji su napravili kuhano vino i čaj za sve prisutne.

 

 

Hercegovački portal