Naslovnica Crna Kronika Moniku i otmičara pedofila traži čak 620 ljudi, sve snažnije ‘stežu obruč’

Moniku i otmičara pedofila traži čak 620 ljudi, sve snažnije ‘stežu obruč’

Srbija i dalje sa strepnjom prati potragu za Monikom Karimanović, djevojčicom iz Suvog Dola kod Niša koja je nestala na putu do škole u Brzom Brodu. Policija sumnja da ju je oteo Ninoslav Jovanović, višestruko osuđivani pedofil i silovatelj. Unatoč opsežnoj potrazi, policija nažalost još uvijek ‘tapka u mraku’, ali više ništa ne propušta slučaju – djevojčicu tako trenutno 24 sata na dan traži 520 policajaca koji imaju pomoć još stotinjak lovaca i članova izviđačkih odreda, a pridružili su im se i brojni građani. 

Policiji su na raspolaganju najsuvremenije kamere, ali i dron te policijski helikopter.

Vladimir Rebić, ravnatelj srbijanske policije, medijima je objasnio da je Jovanović pred policijom imao devet sati prednosti.

– Kad je majka prijavila nestanak, izašli smo na teren, dali objavu, sve patrole su obaviještene i imale njenu sliku. U prvom trenutku nismo imali pojma tko je, obavljeni su razgovori s prijateljima, nastavnicima. Izvršen je uvid u kamere na tom prostoru, na jednoj lokaciji smo je vidjeli na kamerama i dalje nismo, nije bilo kamera koje pokrivaju, objasnio je Rebić te nastavio da je daljnjom istragom policija posumnjala da bi otmičar mogao biti Ninoslav Jovanović.

– U nekom trenutku smo saznali da je ukradeno jedno vozilo na području Malče i viđeno je u Suvom Dolu, pa smo to povezali. Vozilo je pronađeno, izvršene su forenzičke obrade u vozilu i u ponedjeljak smo već znali da su oni bili u vozilu i tada je istraga usmjerena k njima.

Policija se nada da će Jovanoviću bijeg otežati – snijeg
Do petka su se javila dva svjedoka koji su vidjeli Moniku Karimanović i njenog otmičara, a na dvije su lokacije pronađeni i tragovi njihovih DNA-ova. Policija je, kaže Rebić, dosad pretražila 50 sela i zaseoka, a probleme bi im u nekoliko narednih dana mogli uzrokovati vremenski uvjeti. U Srbiji se, naime, očekuju loše vrijeme pa i snijeg.

Jedna od lokacija na kojim su sigurno bili je kuća oca supruge Jovanovićevog brata, piše Blic.

– Vremenski uvjeti neće utjecati na nas, ali se nadam da hoće na Jovanovića. Imamo termovizijske kamere i kamere koje prepoznaju na osnovu topline. Nijedan detalj se ne prepušta slučaju, kaže Rebić.

 

ABC portal