Naslovnica Društvo Rezolucija Kongresa SAD otkrila zastrašujuće detalje: Suleimani pripremao terorističke napade u BiH

Rezolucija Kongresa SAD otkrila zastrašujuće detalje: Suleimani pripremao terorističke napade u BiH

U Rezoluciji koju je američki Kongres predložio 9. siječnja, otkriva se da je iranski general Qassem Suleimani planirao brojne terorističke napade širom Europe i svijeta, a ne samo na državljene SAD-a.

-Rezolucija 466. otkrila je zastrašujuće detalje, između ostalog da je Suleimani pripremao i terorističke napade u Bosni i Hercegovini – piše, između ostalog, u današnjem izdanju Dnevnog avaza.

Kongres tvrdi da je Suleimani bio arhitekta terorističkih napada u Iraku, Afganistanu i drugim mjestima u kojima je ubijeno stotine državljana SAD-a i drugih osoba, a da su korišteni oružje i improvizirane eksplozivne naprave Kuds terorističke jedinice kojom je rukovodio.

Navodi se da je, između ostalog, Suleimani planirao napade i 31. prosinca 2019.godine na veleposlanstva SAD-a u Bagdadu, Iraku, kao i da je planirao napade u Njemačkoj, BiH, Bugarskoj, Keniji, Bahreinu, Turskoj i drugim zemljama.

Suleimanovo ubojstvo dovelo je do novih zaoštravanja odnosa između Irana i SAD. Irak je zatražio da vojnici SAD napuste državu, a prošlog tjedna Iran je napao balističkim raketama dvije američke baze u Iraku.

On je ubijen 3. siječnja u Bagdadu kada je njegov automobil pogođen preciznim projektilom.

Likvidaciju Suleimania naredio je osobno američki predsjednik Donald Trump zbog, kako je rekao, planiranih napada na državljane SAD i njihova veleposlanstva, prenosi Ero.Tel.