Naslovnica Život Daniela Škegro: Stop nasilju nad muškarcima u Hercegovini

Daniela Škegro: Stop nasilju nad muškarcima u Hercegovini

Pripadnice ženskog roda bi se trebale pridržavati ovih nekoliko savjeta, a sve u svrhu da se “zaustavi nasilje nad muškarcima”

-Ne uzimajte daljinski upravljač (najbolje nikako) u svoje ruke.

-Nakon što odradite svoj posao van kuće, nemojte se zadržavati ni pod razno vani, već žurnim korakom doma kako bi vaš partner na vrijeme dobio topao obrok

-Dok vaš partner odmara, kunjajuću poslije ručka (da mu se slegne), vi za to vrijeme radite domaći uradak s djecom.

-Kada vaš partner navečer gleda tv, vi tada posložite ono posuđe poslije ručka i naravno budite tihi, kako bi u miru odgledao svoje omiljene filmove ili utakmice.

-Obavezno mu pauzama u donesite pivo ili čašu vina (ovisno o navici partnera), i ni slučajno ga ne remetite suvišnim pitanjima “hoće li”-naravno da hoće.

-Ako mu u međuvremenu zvrči mobitel, da vam nije palo na pamet pitati kom piše u ta doba (ionako je s druge strane neka koja vrši nasilje nad svojim partnerom ,pa ujedno i na ostalima).

-Kada legne u krevet, budite još tiši i dopušteno vam je razmjenuti koju poruku s prijateljicom ili pročitati onu knjigu od lani koju nikako ne stignete od obveza.

-Ujutro se podrazumijeva da ustanete prije svih, na prstima se išuljate iz kuće po svježe pecivo i brzinom munje se vratite doma i za obitelj poslužite svjež doručak i partneru kavicu.

-Dok on objeduju u miru, možete se brzinski našminkati i navući za posao (tamo ionako znaju da nemate kad se dotjerivati).

-Tog rituala se držite svakodnevno osim vikenda.
Tad se potrudite uraditi generalno čišćenje kuće i peglanje dok vaš partner na svježem zraku u društvu ispija kavicu ili hladnu limunadu

-Nemojte pretjerivati i mučiti mu mozak da se sjeti godišnjice braka, ta ionako to nije Bogzna kako značajan datum (za njega).

-Ne inzistirajte ni na poklonu za rođendan, pa kao da je to bitno, svak se je rodio, ta nije pao s neba i što bi vaš partner morao slaviti baš vaš rođendan(pored toliko rođendana u glavi)

-Pogotovo ne cjepidlačite sa kojekakvim danom zaljubljenih i danom žena jer odavno nitko nije zaljubljen u toj priči, a koliko obavljate muških poslova i sad vam tko treba stati do “ženskog” praznika (imajte malo samopoštovanja).

-Radi mira u kući blokirajte sve prijateljice koje vas izvještavaju o raznim sniženjima, jer koliko god tvrdile da su popusti dobra stvar, takav postupak je loš za vašu vezu ili brak.

To je najosnovnije, bar toliko možete učiniti za svog partnera !
Poželjno je educirati svoje prijateljice o ovom jer “nasilje nad muškarcima mora prestati”

 

Danjela Škegro

 

Hercegovina.in