Naslovnica Uncategorized Ante Roso bijesan zbog Generala: “Vrdoljak nas je prikazao kao debile!”

Ante Roso bijesan zbog Generala: “Vrdoljak nas je prikazao kao debile!”

Foto:hrt/uredredsjednice

Umirovljeni general zbora Ante Roso, jedan od ratnika koji ponajbolje poznaje generala Antu Gotovinu ne krije razočaranje filmom i serijom ‘General’ Antuna Vrdoljaka.

“To je karikatura samog imena. Ništa tamo nema veze ni s Gotovinom, ni sa mnom. To je iluzija. Nitko me nije pitao ni za savjet, ni konzultirao oko filma”, rekao je za index nekadašnji pripadnik Legije stranaca i osnivač Bojne Zrinski, prve specijalne jedinice Hrvatske vojske.

“Nismo mi bili ni balavci, ni kurve, ni debili kako nas je Vrdoljak prikazao. Ne bih preživio 27 bitaka da sam bio takav kreten“, u dahu je izgovorio Roso kojeg u filmu i seriji glumi Boris Svrtan. Upravo Roso, odnosno Svrtan, akter je posljednjeg dijaloga u seriji prije dokumentarnih snimki uhićenja i suđenja Gotovini.

“Ja sam vojnik, ali nisam glup. Krivo mi je što se jedna ozbiljna tema prostituirala, ali prostitucija je očito način života na Balkanu. Cijeli je Balkan zasran, nema više Krleže ni njegovih Zastava. Nestalo je elite da bi se sve uvalilo u govna pa i ova bijedna televizija”, rekao nam je Roso i moramo priznati da njegove riječi zvuče puno uvjerljivije od Vrdoljakovih nasumično pobacanih propagandnih dijaloga.

Roso vjeruje da Antun Vrdoljak nije slučajno snimio katastrofalan film i od njega napravio još lošiju seriju.

“Sve su to najprimitivnije političke igre i interesi. Nije prvi put da se snimaju i prikazuju gluposti. Znam Vrdoljaka. On je čovjek, kao i ja, pri kraju života. Znam jako dobro da u arhivi ima autentična svjedočanstva trojice pripadnika KNOJ-a koji su ubijali po 250 ljudi dnevno, ali ih skriva”, istresao je Ante Roso.

Na pitanje kome je bilo u interesu da se generala Antu Gotovinu, ali i njega samog, prikaže kao, budimo blagi, maloumnike, Roso odgovara:

“Nesposobnom političkom vrhu. Nemaju ludi Srbi nikakve veze s time, mi smo luđi 100 puta. Govna”, kazao je nimalo nježno, general zbora Ante Roso.

Rođeni Slavonac ( Vladislavci kraj Osijeka, 25. travnja 1952.) Ante Roso  jedan od najbližih prijatelja generala Ante Gotovine. Vojni put počeo je u Legiji stranaca, a s  Gotovinom, Miljenjkom Filipovićem, Zvonimirom Skenderom, Ivanom Zoricom (Zulu) i drugim legionarima u Domovinu se vratio početkom agresije na Hrvatsku.

Jedan je od osnivače Bojne Zrinski, prve specijalne postrojbu Glavnog stožera, poznato po legionarskoj obuci, fanatičnosti  i odanosti svojih pripadnika.

Umirovljen je u činu generala zbora. Prošle godine imao je ozbiljnih zdravstvenih teškoća pa je operiran u Francuskoj.

M. Marković

 

Hercegovački portal