Naslovnica Politika Željana Zovko: Što se događa s BiH, s milijun hrvatskih građana koji...

Željana Zovko: Što se događa s BiH, s milijun hrvatskih građana koji žive u BiH?

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovala je u razmjeni mišljenja s predsjedavajućima parlamenata zemalja Zapadnog Balkana tijekom Summita predsjedavajućih Zapadnog Balkana u Europskom parlamentu.

 

Predsjedavajući parlamenata iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije raspravljali su s članovima Odbora za vanjske poslove o europskim mogućnostima zemalja Zapadnog Balkana.
Tijekom rasprave, zastupnica Zovko je kao pregovarač EPP-a za Rezoluciju o Sjevernoj Makedoniji i Albaniji naglasila nadu kako će tijekom predsjedanja Vijećem EU, Republika Hrvatska imati značajnu ulogu u procesu otvaranja pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom. Tom prilikom istaknula je kako sve zemlje Zapadnog Balkana djeluju slušajući preporuke Europskog parlamenta, osim Bosne i Hercegovine.
„Što se događa s Bosnom i Hercegovinom, imamo četiri rezolucije Europskog Parlamenta koje se tiču Bosne i Hercegovine, što se događa s milijun hrvatskih građana koji žive u Bosni i Hercegovini?“, upitala je Zovko.

 

 

Večernji.ba