Naslovnica Život Tri brata oboljela od raka, a imaju manje od šest godina

Tri brata oboljela od raka, a imaju manje od šest godina

Petogodišnji Tristan, trogodišnji Caison i šestogodišnji Carter imaju retinoblastom, od kojega najčešće obolijevaju mala djeca.

Riječ je o rijetkom obliku raka s kojim najveću borbu sada vode dječaci i njihovi roditelji Aaron Rush i njegova supruga Angie iz Marete u Georgiji (SAD), prenosi Daily Mail.

Obitelj živi u neizvjesnosti, jer ne znaju koliko će se dječaci morati dugo liječiti niti koliko će još moći plaćati liječenje, dok žive u strahu da će netko od djece ostati bez oka, kao što se dogodilo njihovoj majci.

Majci Angie Rush retinoblastom je otkriven kad je bila beba, a ostala je bez lijevog oka kad je imala samo šest mjeseci. Rak može biti nasljedan pa su liječnici upozoravali roditelje na vjerojatnost od 50 posto da njihova djeca, također, obole.


Redovni odlasci kod liječnika i na terapiju stvaraju veliki psihički stres, ali tu je i problem novca. Morali su prodati kuću i preseliti se kod Angienih roditelja.

Prije pet godina je najstarijem sinu otkriven rak

Borba je počela 2015., kad je najstarijem Tristanu, koji je imao samo mjesec, otkriven retinoblastom. Riječ je o bolesti koja pogađa mrežnicu, tanak sloj tkiva koji oblaže zadnji dio oka i pretvara svjetlost u signale koji stižu do mozga. Najčešći simptomi su bijela mrlja u zjenici kada se oko izloži svjetlosti, crvenilo i oticanje očiju.

Tri brata oboljela od raka 1

Ako se tumor pobijedi dok je još u oku, više od 95 posto pacijenata se izliječi, pokazuju podaci Znanstvene bolnice St. Jude.

Tristan je svakog mjeseca odlazio u Dječju bolnicu u Atlanti na magnetnu rezonancu, kemoterapiju i terapiju laserom.

Drugom sinu je retinoblastom dijagnosticiran pri rođenju

Dvije godine kasnije, par je dobio drugog sina Caisona, kojem je bolest dijagnosticirana kad se rodio pa je i on podvrgnut liječenju. Prije šest mjeseci, Angie je rodila Cartera, koji je bio zdrav sve do 6. siječnja ove godine, kad je i njemu otkriven tumor na oba oka.

Angie i Aron se nadaju da će njihova priča potaknuti ljude dobre volje da doniraju novac za znanstvena istraživanja raka kod djece.

– Više donacija dovest će do smanjenja neželjenog djelovanja, djeca će možda manje vremena provoditi u bolnici i imat će normalniji život – navodi se na njihovoj stranici na GoFundMe, gdje prikupljaju novac za pokrivanje troškova liječenja.

Molite za ovu obitelj – da se Bog pobrine za skupe troškove liječenja te iscijeli ovu prekrasnu braću.