Naslovnica Život Dok pročitate ovaj tekst u svijetu je napravljeno 110 pobačaja

Dok pročitate ovaj tekst u svijetu je napravljeno 110 pobačaja

U idućim tjednima CitizenGO aktivno radi na pripremi kampanje za obranu života. U Hrvatskoj, Kanadi, Ujedinjenom Kraljevstvu, Peru, Kolumbiji, Italiji, Slovačkoj… i po cijelom svijetu, gdje god je to potrebno.

-Sljedeći mjesec od 8. do 20. ožujka sudjelujemo na Komisiji o statusu žena (CSW64 / Beijing +25) u New Yorku gdje će lobiji koji zagovaraju pobačaj (opet) pokušati nametnuti pobačaj širom svijeta. U kontaktu smo s predstavnicima nekih zemalja koji se zalažu za život kako bi lobirali s diplomatima i zaustavili napade na živote malene nerođene djece kao i njihovih majki. Planiramo i druge aktivnosti u blizini UN-ova sjedišta.

U Ujedinjenim Narodima, radimo kako bi “prošao” prijedlog zakona o osobnosti u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini te kako bi bio odbijen prijedlog o pobačajima djece s Downovim sindromom u Pennsylvaniji. Razgovaramo i s odvjetnicima o mogućnostima prestanka javnog financiranja organizacije Planiranog roditeljstva jednom zauvijek. Došlo je do nekih pozitivnih pomaka ali moramo nastaviti s radom!

Pružamo podršku i našim kanadskim kolegama koji su zauzeti pripremom za Hod za život koji će se ove godine održati u Ottawi. Nadamo se velikom odazivu članova CitizenGO zajednice u Kanadi!

U Hrvatskoj želimo da Vlada donese zakon koji će pomoći prevenciji i smanjenju broja pobačaja! SDP u svom prijedlogu zakona o pobačaju želi uvođenje kažnjavanja javnih zdravstvenih ustanova koje ne osiguraju izvođenje pobačaja! Više nije dovoljno što se u javnim bolnicama rade pobačaji na zahtjev već ga sad u potpunosti žele financirati na moj i vaš trošak i još k tome drakonski novčano kazniti liječnike i predstojnike klinika koji imaju savjest i ne žele sudjelovati u pobačajima!

Ako HDZ ne zaustavi SDP-ov prijedlog zakona o pobačaju sudjelovat će u donošenje zakona koji potkopava temelje demokracije i vraća Hrvatsku u totalitaristički režim koji ne poštuje temeljna ljudska prava – pravo na život i pravo na priziv savjesti!

Pisali smo i hrvatskom europarlamentarcu Predragu Matiću i poručili mu da pratimo njegov rad na “Izvješću o položaju seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava u EU, u okviru ženskog zdravlja” te kako pobačaj nije reproduktivno zdravlje -navodi se u informaciji za medije.

Prema statistici Svjetske Zdravstvene Organizacije (WHO) svake godine izvrši se oko 56 milijuna pobačaja. To je 153 425 svaki dan ili 6 363 svakoga sata. Dok ste pročitali ovaj tekst obavljeno ih je oko 110.

-Pobačaj je okrutna i nasilna smrt osobe. Ne smijemo to zaboraviti. Ne možemo se jednostavno naviknuti na to i ne činiti ništa dok se suočavamo s patnjom drugih – poručili su iz CitizenGO.