Naslovnica Zanimljivosti Društvene mreže oduševljene urnebesnom parodijom Josipe Lisac

Društvene mreže oduševljene urnebesnom parodijom Josipe Lisac

Nakon što je na inauguraciji predsjednika Zorana Milanovića diva Josipa Lisac izazvala podijeljena mišljenja domaće javnosti izvedbom himne, pojavile su se razne reakcije.

Naime, vlasnik portala Liburnija.com, Boško Županović podigao je kaznenu prijavu, a glumac i pjevač Marin Bukvić na društvenim mrežama je objavio urnebesni video kojim parodira Josipinu izvedbu.

U videu mladi glumac sjedi u toaletu s lavorom na glavi te u tubu toalet papira pjeva kao Josipa Lisac. Video je izazvao opće oduševljenje na društvenim mrežama.

Podsjetimo, ako kako piše Dalmatinski portal, u obrazloženju kaznene prijave Županović navodi da je Lisac koristila izrugljive artikulacije i tonalitete koji, unatoč njenom osebujnom glazbenom opusu i izričaju, nisu društveno prihvatljivi.

On smatra da je kao osoba kojoj je hrvatski jezik materinji, morala znati da se takav oblik intoniranja u hrvatskom jeziku i kulturi uvijek koristi kroz oblike javnog izrugivanja ili omalovažavajućeg imitiranja nečije izjave, recitata ili glazbenog, odnosno, skladateljskog izričaja.

Josipa, izdrži. #timLisac #NOHATE #samoljubav 💛EDIT: Josipa Lisac je vrsna umjetnica i ovaj video je napravljen isključivo u svrhu zabave. Molim vas da ne širimo mržnju prema nikome. Osmijeh na licu za dobar dan će biti dovoljan! Josipa, love you! 💛

Posted by Marin Bukvic on Srijeda, 19. Februar 2020.

 

Pogled.ba