Naslovnica Društvo Ovo je nova koordinatorica Ujedinjenih naroda za BiH

Ovo je nova koordinatorica Ujedinjenih naroda za BiH

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres imenovao je Ingrid Macdonald iz Australije za rezidentnog koordinatora UN-a u Bosni i Hercegovini. Navodi se da je ovo imenovanje izvršeno uz odobrenje bh. vlasti.

Macdonald je radila je u Uredu Ujedinjenih naroda za koordinaciju humanitarnih poslova (OCHA) kao zamjenica direktora za operacije i zagovaranje, a nadgledala je i azijsko-pacifičku regiju.

Ona je u OCHA-i je bila i voditeljica ureda za Ukrajinu i direktorica “Peer-2-Peer” Support projekta koji podržava koordinatore i timove zemalja u jačanju njihovih humanitarnih projekata.

Prije nego što se pridružila Ujedinjenim narodima, 19 godina bila je na rukovodećim pozicijama u međunarodnim neprofitnim organizacijama ali i vladinim organizacijama. Radila je u Norveškom vijeću za izbjeglice kao predstavnica u Ženevi i obnašala dužnosti u Afganistanu, Norveškoj i Pakistanu.

Doktorirala je povijest na Sveučilištu Toulouse – Jean Jaures, diplomirala je međunarodno pravo na Sveučilištu u Melbourneu i zemljopis na Sveučilištu u Aucklandu.

Aktuelna rezidentna koordinatorica UN-a na ovoj funkciji je Sezin Sinanoglu.

Dnevnik.ba