Naslovnica Zanimljivosti Stiže kratkotrajno zahlađenje i obilne oborine

Stiže kratkotrajno zahlađenje i obilne oborine

Idućih dana očekuje se hladnije ponegdje i osjetno hladnije te i dalje promjenivo vrijeme.

U četvrtak ujutro, zatim prijepodne i oko sredine dana oborina će biti većem dijelu regije.

U gorju se očekuje snijeg, a u nizinama kiša, s tim da u srednjoj, zapadnoj i istočnoj Bosni, kao i zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji i sjeveru Crne Gore, snijega uz kišu može biti i u nizinama.

Vjetar će okretati na slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni smjer, dok će na Jadranu, u Hercegovini i Crnoj Gori zapuhati umjerena, povremeno jaka bura i sjeverozapadni vjetar.

U drugome dijelu četvrtka vrijeme će se diljem regije nakratko stabilizirati, da bi ponovno u petak moglo stići novo prolazno novo naoblačenje uz nove oborine.

Subota će donijeti privremenu stabilizaciju vremena, međutim uz hladna jutra će u većem dijelu regije postojati uvjeti za jutarnje mrazeve, osim na Jadranu, jugu Hercegovine, obalnim i priobalnim dijelovima Crne Gore.

Vjetar će okretati na južne smjerove, što će biti uvod u novo pogoršanje vremena koje se očekuje tokom nedjelje uz kišu.

Promjenjivo vrijeme uz nerijetko obilne oborine, osobito na Jadranu, gorskoj Hrvatskoj, Hercegovini, Crnoj Gori, jugozapadnoj, zapadnoj i dijelu srednje Bosne i sjevernoj Makedoniji moglo bi obilježiti veliki dio idućeg tjedna.

Uostalom kao što se može vidjeti na slici odstupanja oborina, upravo dobar dio juga i jugoistoka Europe bi mogao obilovati oborinama u prvom dijelu 3. mjeseca.

Ne smije iznenaditi mogućnost da u pojedinim područjima padnu mjesečne količine oborine.

U gorskim dijelovima regije bi u prvoj polovini i oko sredine 3. mjeseca mogle pasti veće količine snijega.
Uz kraća jača zahlađenja, susnježice i snijega maglo bi biti i u ponekim nizinama, ponajprije Bosne, zatim zapadne i jugozapadne Srbije.

Ugodan vam ostatak dana !

Prof. Zoran

 

Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna