Naslovnica Sport Hrvatska jedan od domaćina Svjetskog rukometnog prvenstva 2025.!

Hrvatska jedan od domaćina Svjetskog rukometnog prvenstva 2025.!

Sjajne vijesti stigle su iz Kaira, gdje je Upravni odbor Svjetske rukometne federacije (IHF) prihvatio kandidaturu Hrvatske, Danske i Norveške i dodijelio im organizaciju Svjetskog muškog rukometnog prvenstva 2025. godine.

Nakon srebra seniora na nedavnom Europskom prvenstvu, bronce mlađih kadeta na Mediteranskom prvenstvu u Ateni, ovo je još jedna sjajna i velika vijest za hrvatski rukomet na početku ove godine, objavio je Hrvatski rukometni savez (HRS).

Zagreb, Split, Varaždin, Poreč i Dubrovnik s jedne strane, Kopenhagen i Herning, s druge te Trondheim, Stavanger ili Dramen, odnosno Oslo s treće strane bit će domaćini toga natjecanja

Na prvenstvu će sudjelovati 32 reprezentacije, a prema planu organizacije samog natjecanja, četiri skupine prednatjecanja održavale bi se u Hrvatskoj, a po dvije u Danskoj i Norveškoj. U drugom krugu natjecanja postoje četiri glavne skupine te President Kup.

Hrvatska je i tu prošla najbolje jer je dobila dvije glavne skupine i President Kup, a Danska i Norveška po jednu. Slijedom toga, dva četvrtfinala i jedno polufinale igrali bi se u našoj zemlji, nadajmo se s Hrvatskom u glavnoj ulozi. Ostale dvije četvrtzavršnice i jedno polufinale pripadaju Danskoj (jedno četvrtfinale) odnosno ostatak Norveškoj. Grad Oslo bio bi domaćin finalnog vikenda.

HRT.hr