Naslovnica Politika Milorad Dodik će pisati Donaldu Trumpu: Konferencija za novinare nakon sjednice SNSD-a

Milorad Dodik će pisati Donaldu Trumpu: Konferencija za novinare nakon sjednice SNSD-a

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH najavio je da će pisati Donaldu Trumpu, američkom predsjedniku kako bi ga “informirao o radu njegovih službenika i BiH”.

“Kako god izgledalo, možda nekom smiješno, pokušat ću da napišem i napisat ću pismo predsjedniku SAD i informirat ću ga o radu njegove administracije. Slušao sam ga na Općoj skupšitni UN-a gdje je govorio da poštuje suverenitet zemalja. Što je ovo, koja je ovo lakrdija? Kakva je ovo priča, kakvo je ovo stavljanje u poziciju zamorčeta svih nas ovdje od strane službenika američke administracije ovdje na terenu.

Nije ni Amerika što je bila. Mi smo ovdje u biti eksperiment nekih ljudi koji se još uvijek zadržavaju na pozicijama u administraciji SAD kroz onu priču o dubokoj državi. Smatramo da ti ljudi, od Palmera pa ostali, sve čine da dobiju široku međunarodnu koaliciju da bi kaznili RS”,prenosi Pogled.ba i Atv Banja Luka

Dodik je rekao kako će kao član Predsjedništva BiH stupiti u kontakt s svim šefovima veleposlanstava i službenika koji su u BiH kako bi ih pitao što oni misle o onom što rade.

Dodao je da će organizirati miting u Istočnom Sarajevu i da će tražiti dozvolu da se taj miting prenese pred zgradu OHR-a u Sarajevu.

Konferencija za novinare nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a

Konferencija za novinare nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a

Posted by Atv Banja Luka on Petak, 28. Februar 2020.

 

Hercegovački portal