Naslovnica Život RUJIŠTE Zima bila loša pa se raduju ljetu

RUJIŠTE Zima bila loša pa se raduju ljetu

Ovogodišnja blaga zima uzrok je malo lošije sezone na popularnom izletištu Rujište. Iako je dio gostiju iz Hrvatske zbog nedostatka snijega otkazao boravak, domaći posjetitelji nisu razočarali. Najčešći gosti su upravo Mostarci, koji posebice vikendom dolaze u prirodu s djecom te planinari koji se žele popeti na Prenj.

Iz Snježne kuće Rujište izjavili su kako dolaskom proljeća očekuju jaku sezonu.
“S obzirom na to da nije bilo snijega, zimska sezona je bila uredu, ali navikli smo i na bolje. Dolazi nam proljeće, te u tom razdoblju imamo dosta rezervacija, a dolaskom ljeta vjerujem da ćemo imati jaku sezonu”, rekao je vlasnik Sergej Mahinić.

Ipak, i danas smo zatekli Mostarce koji uživaju u visokim temperaturama, svježem zraku i šetnji: “Nas dvoje često dolazimo na Rujište. Skoro svaki put kada imamo slobodnog vremena. Relativno je blizu grada i zanimljivije je popiti kavu na čistom zraku nego u zadimljenim gradskim kafićima. Nismo ljubitelji zime i zimskih sportova pa nam i ne smeta što ove godine nije bilo snijega”, rekla je izletnica Sanita.

“Mi svakako više uživamo u šetnjama po šumama i livadama. Dođe nam kao anti-stres terapija. Jedino što zabrinjava je to što vidimo da prolazi dosta kamiona i osobnih automobila natrpanih drvima, pa se bojimo da ako se nastavi nelegalna sječa sume da ćemo i ovo uništiti i da viće nećemo gdje ni otići da udahnemo svježeg i čistog zraka. Odlična stvar je staza zdravlja koja se nalazi u blizini Snježne kuće”, dodao je Kristijan.

Pola sata vožnje od Mostara

Boravak na ovom izletištu je posebno ugodan ljeti kada je temperatura niža i do 11 stupnjeva u odnosu na centar Mostara. Rujište je polazna točka planinarima u pohodima na Prenj, odakle planinarska staza vodi i do najvišeg vrha Zelene glave.

“Ljeti smo dosta posjećeni, strance koji dolaze u Mostar zanima i planinarenje odnosno Rujište jer je odavde idealan početak za planinarenje prema Zelenoj glavi i vrhu Lupoglav. Najviše ima Poljaka i Čeha koji se smjeste kod nas, a onda idu na Prenj”, rekao je zaposlenik Snježne kuće.

Ispred Snježne kuće trenutno su u tijeku radovi asfaltiranja ceste prema Boračkom jezeru i Zijemlju, što će povezati te dvije turističke lokacije. Boračko jezero obiluje turističkim sadržajima, a u blizini je i rafting na Neretvi.

Hercegovina.info