Naslovnica Politika Škoro osnovao novu stranku: “Domovinski pokret Miroslava Škore”

Škoro osnovao novu stranku: “Domovinski pokret Miroslava Škore”

“Mi smo država koja je nastala na muci, suzama i krvi Domovinskog rata i hrvatskih branitelja, u kojoj bi svaki čovjek trebao uživati sva demokratska prava, u kojoj život počinje začećem, a svako dijete ima oca i majku”

Bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro u zagrebačkom hotelu Panorama predstavio je svoju stranku, odnosno politički pokret, te je objavio da se zove “Domovinski pokret Miroslava Škore”.

Predstavljanje je bilo zatvoreno za javnost, no na njegovoj službenoj Facebook stranici mogao se uživo pratiti Škorin govor.

– Pitanje svih pitanja, koje me muči još od predsjedničkih izbora je: Treba li ovoj našoj napaćenoj, osiromašenoj, prevarenoj, osramoćenoj i razapetoj domovini još jedna politička stranka? Puno je vaših poruka i poziva na tu temu bilo. Puno je savjeta stiglo na moju adresu i hvala vam na svakoj riječi, pohvali i kritici. Razmislio sam dobro o svemu i evo nas danas ovdje – poručio je Škoro.

“Ne trebaju nam podjele”

Naglasio je da stranku osniva zato što mora te dodao:

“Mogu samo reći da nam definitivno ne trebaju dodatne podjele, svađe i razdori. Treba nam zajedništvo i nadam se da ćemo ga postići. Jedino zajedno možemo napraviti nužne promjene jer, ruku na srce, ovo nije zemlja koju su sanjali naši preci, ovo nije zemlja za koju su se borili hrvatski branitelji, ovo nije zemlja u kojoj žele živjeti naša djeca i naše obitelji. Ovo nije zemlja kakvu su htjeli Starčević, Radić i Tuđman. Krive su je politike zadnjih 20 godina dovele na rub propasti i opstojnosti. Mi smo generacija koja je dosanjala stoljetni san o samostalnosti u kojoj ima mjesta za sve koji poštuju našu povijest, našu tradiciju i naš jezik. Mi smo država koja je nastala na muci, suzama i krvi Domovinskog rata i hrvatskih branitelja, u kojoj bi svaki čovjek trebao uživati sva demokratska prava, u kojoj život počinje začećem, a svako dijete ima oca i majku.”

“Vlast postoji da služi narodu”

– Smatramo da je vladavina prava jedan od tri stupa svakog pravednog društva. Kazneno pravni sustav je u kolapsu. Vlast postoji da služi narodu. Naši političari često to zaboravljaju. Misle da su gospodari. Mi želimo smanjiti birokraciju, smanjiti miješanje politike u gospodarstvu – dodao je.

“Komunicirat ćemo javno”

– Svi koji su me podržali na predsjedničkim izborima su dobrodošli i razgovarat ćemo dok ne postignemo pravičan dogovor. Nama nisu najvažnije fotelje ni novci od osvojenih mandata. Sve što radimo komunicirat ćemo javno. Jamčim da će jedini sigurni partner uvijek biti hrvatski narod.