Naslovnica Sport ŠKRIPARI: Zbog skandiranja ‘Mi Hrvati’ izbačeni smo s tribine, policajci su nam...

ŠKRIPARI: Zbog skandiranja ‘Mi Hrvati’ izbačeni smo s tribine, policajci su nam psovali ‘ustaško-katoličke majke’

Foto: Škripari

Nogometaši Širokog Brijega slavili su u subotu na gostovanju kod Mladosti u Doboju kod Kaknja s 3:2.  Nakon utakmice oglasili su se navijači kluba s Pecare koji su bili nezadovoljni tretmanom policijskih službenika.

“Naviknuti na represiju od strane policijskih službenika, do sada nismoo tim stvarima pisali koje nam se događaju na gostovanjima, ali isto tako i na domaćim utakmicama. Međutim, zadnja utakmica protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja, bila je kap koja je prelila čašu.

Za vrijeme utakmica na Pecari naviknuti smo da gostujući navijači budu na stadionu svih 90+ minuta, dok svako naše gostovanje završava prije 80. minute izbacivanjem sa tribine od strane policije. Isto tako smo naviknuti gledati zastave raznih armija, te osuđenih zločinaca, dok se priznata zastava Hrvata u BiH ne može staviti na tribinu. Događaj koji nas je potakao da napišemo nešto vezano za ovu temu dogodio se jučer na utakmici kada smo u 80. minuti ponosno skandirali “Mi Hrvati”, prilikom čega policijski službenici ulaze na gostujući sektor te nas silom izbacuju sa stadiona, prilikom čega dolaze i njihovi “pokloni” u vidu nebrojenih udaraca pendrecima bez bilo kakvog objašnjenja i psovanja “ustaško-katoličkih majki”, uz još dosta ružnih riječi na nacionalnoj osnovi.

Na našu Pecaru svi gostujući navijači dolaze pod punom zaštitom, a ako na travnjak sleti i leptir diže se medijski rat protiv Škripara, našeg grada i svih njegovih građana, dok mi imamo puno drugačiji tretman od onih koji nose značke sigurnosti i povjerenja u ovoj državi. Pitanje koje se postavlja na kraju – do kada će vrijediti ovakva sramotna praksa dvostrukih mjerila u ovoj državi?

„Glasom bodrim te, srcem volim te, životom branim te.
Savez, država, suci, murija – četvorka prokleta…“

Mi Hrvati”, navode u svom priopćenju navijači NK Široki Brijeg Škripari.

Naviknuti na represiju od strane policijskih službenika, do sada nismoo tim stvarima pisali koje nam se događaju na…

Posted by Škripari Široki Brijeg on Nedjelja, 1. March 2020.

 

Hercegovina.info