Naslovnica Crna Kronika Gornji Vakuf – Uskoplje: Pogledajte kako su tri maskirana lica zapalili kladionicu

Gornji Vakuf – Uskoplje: Pogledajte kako su tri maskirana lica zapalili kladionicu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanske županije lišili su slobode tri osobe iz Travnika, koje se dovode u vezu da su noćas u Gornjem Vakufu-Uskoplju bacili molotovljeve koktele na sedam sportskih kladionica.

Podsjetimo, tri osobe su u noći sa četvrtka na petak bacile zapaljive naprave – Molotovljeve koktele u sedam kladionica u Uskoplju (četiri “Sportplus”, tri “Sportplus Win”, op.a.), te počinile veliku materijalnu štetu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova SBŽ je priopćeno da je oko 2.40 sati iza ponoći u PS Uskoplje, prijavljeno da su od strane nepoznatih osoba na području Uskoplja u sedam objekata u kojima se nalaze sportske kladionice, bačene zapaljive tečnosti koje su izazvale vatru, usljed čega je na objektima pričinjena materijalna šteta.

“Istraga traje pa ne možemo davati više detalja… Tri osobe su lišene slobode, tako da se i dalje poduzimaju intenzivne mjere na rasvjetljavanju ovog događaja”, kazao je Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBŽ, za Radiosarajevo.ba.

“Slobodna Bosna” je objavila snimak s nadzorne kamere u jednoj od kladionica u Uskoplju. Na snimku se vide tri maskirane osobe koje razbijaju staklo, a zatim ubacuju i zapaljeni Molotovljev koktel.

 

Hercegovački portal