Naslovnica Politika Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar najoštrije osuđuje sramotnu objavu izvjesnog Fuada Hujdura

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar najoštrije osuđuje sramotnu objavu izvjesnog Fuada Hujdura

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar najoštrije osuđuje sramotnu objavu izvjesnog Fuada Hujdura, samoprozvanog aktiviste udruge građana koja danima sustavno blokira regionalnu deponiju, što prijeti katastrofalnim posljedicama po životnu okolinu i zdravlje svih građana Grada Mostara.

Naime, na svom osobnom Facebook profilu, Hujdur je na osobito vulgaran i sramotan način uputio poruku gradonačelniku Grada Mostara Ljubi Bešliću, od koje se ledi krv u žilama.

-Nažalost ovakvo ponašanje i izražavanje na društvenim mrežama nije kažnjivo, što ne znači da će tako i ostati. Razmotrit ćemo mogućnost da se u parlamentarnu proceduru uputi zakon koji će predvidjeti kažnjavanje ovakvih izjava na društvenim mrežama.

Očekujemo od međunarodnih organizacija kao i od organizacija za zaštitu ljudskih prava da se i u ovom slučaju očituju i stanu u obranu gospodina Ljube Bešlića, gradonačelnika Grada Mostara. U suprotnom se može pretpostaviti da i u pitanju zaštite ljudskih prava vrijede dvostruka pravila.

Pozivamo udruženje građana “Jer nas se tiče” da se javno ograde od istupa jednog od njihovih članova, jer ne želimo vjerovati da će oni koji tvrde da se zalažu za zaštitu ljudskih prava, šutnjom prihvatiti ili čak odobriti ovakvo istupanje člana udruženja.

U interesu je svih građana Mostara da se problemi u funkcioniranju regionalne deponije riješe što prije, da se normalizira odvoz otpada i očiste gradske površine, jer je pitanje zdravlja građana Mostara i čistoće gradskih površina važnije od svih partikularnih interesa koje pojedinci žele ostvariti kroz takozvani građanski aktivizam – navodi se u priopćenju Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.

 

Hercegovački portal