Naslovnica Oglasi HERCEGOVINA: Traže se radnici za proizvodnju KORONA maski

HERCEGOVINA: Traže se radnici za proizvodnju KORONA maski

Korona virus sve više pritišće stari kontinent. Vlade europski država na razne načine se bore s epidemijom. Otkazuju se sportska natjecanja ili se odvijaju bez gledatelja, a najgore je pogođena Italija jer je talijanska vlada cijelu zemlju stavila u karantenu. 

Jedina zaštita u borbi protiv korona virusa su zaštitne maske tzv. respiratori koje su gotovo obvezan dodatak za one koji izlaze iz svojih domova. Ekonomske posljedice ove pandemije će se svakako osjetiti jer je promet roba značajno smanjen, a najviše će se osjetiti u turizmu. Avionski letovi su prekinuti prema Kini i drugim destinacijama koje su pogođene korona virusom, turističke agencije suočene su s otkazivanjem rezervacija, a nove  rezervacije su gotovo sasvim zaustavljene.

Vjerski turizam u Međugorju je u značajnom padu zbog zabrane putovanja izvan zemlje prvenstveno talijanskim građanima odakle dolazi naviše hodočasnika.  Jadranska obala također je suočena sa otkazivanjem rezervacija od Dubrovnika do Istre. Vrlo je vjerojatno da će poneki hoteli, apartmani i restorani zbog nedostatka gostiju biti prisiljeni ostati zatvoreni i u sezoni.

A gdje će radnici koji su radili u turizmu konobari, kuhari , spremačice, čistačice, trgovci i svi radnici drugih zanimanja vezanih uz sezonske poslove u turizmu? Hoće li ove sezone ostati bez uobičajenog angažmana? Kako će preživjeti ako im se poslovni angažman koji su cijelu zimu čekali ne ostvari? Hoće li morati odlaziti u inozemstvo? Vlasnici svih ovih gospodarskih subjekata teško će moći financijski izdržati i zadržati toliki broj uposlenih ako se smanji obim posla. Neminovno je dijeljenje otkaza i povratak na burzu rada. Puno pitanja je u zraku, a malo odgovora.

Jedna dobra ideja plasirana u pravom trenutku već daje rezultate. Ljubuška tvrtka Arox proizvodnja d.o.o. koja je nedavno počela proizvodnju zaštitnih maski znakovitog naziva Korona traži veliki broj radnika. U prvoj fazi traže 30 radnika, a potrebe tržišta su takve da im treba 150-200 radnika. Stoga je ovo prilika za sve one koji su bili angažirani na poslovima u turizmu, a koji će zbog smanjenog interesa ove sezone ostati bez uobičajenog angažmana.

Traži se tekstilna struka (krojači i šivači) i radnici na pakiranju. Potražnja na tržištu za zaštitnim maskama je ogromna i radi se o više desetaka milijuna komada. Ova tvrtka upite ima iz Italije, Luxemburga, Belgije, Švicarske,Njemačke, Austrije, Rumunjske, Australije, Hrvatske i Srbije.

Stručnjaci epidemiolozi i virolozi tvrde da korona virus spada u veće viruse i njegova veličina je 0,4 – 0,5 mikrometara,  tako da ga većina maski na tržištu može filtrirati. Stoga je nošenje maski u nedostatku cjepiva za sada jedina uspješna zaštita od korona virusa.

Arox proizvodnja d.o.o. Ljubuški raspisuje:

O G L A S
za slijedeća radna mjesta
1. djelatnik na poslovima krojenja i šivanja tekstila (m/ž) 30 izvršitelja
Uvjeti:
– SS (III stupanj) tekstilne struke ili neke druge struke
– Radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima poželjno

Probni rad jedan mjesec.

Uz prijavu obvezno poslati kratki životopis, presliku svjedodžbe ili diplome, potvrdu o prebivalištu, adresu i broj telefona.
Šaljite isključivo preslike dokumenata jer prijave ne vraćamo.

Prijave slati poštom na adresu:
Arox proizvodnja d.o.o. Tomislava Ivčića bb, 88320 Ljubuški s naznakom ”za oglas”.

Prijave sa svim potrebnim dokumentima možete slati na e-mail adresu arox@tel.net.ba

Oglas je otvoren do 20.3.2020.