Naslovnica Društvo Zatvorene škole, vrtići, fakulteti…a pojedini disko klubovi organiziraju izlaske!

Zatvorene škole, vrtići, fakulteti…a pojedini disko klubovi organiziraju izlaske!

Zamislite da u jedan noćni izlazak dođe netko tko je zaražen ovim virusom? Sve ove preventivne mjere padaju u vodi.

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je 6. pandemiju otkad postoji čovječanstvo. Korona virus hara u većini svjetskih zemalja, brojni umiru, sve je više oboljelih. S obzirom na iskustva zemalja koje su već pogođene ovom nevoljom, Bosna i Hercegovina je uvela preventivne mjere iako je broj zaraženih, za sada, dosta mali. Tako su zatvorene škole, vrtići, fakulteti. Odgođeni su sportski događaji, zabranjena su javna okupljanja.

No pojedinci, nažalost, neodgovorno pristupaju problemu. Tako se na facebook stranicama pojedinih noćnih klubova u Hercegovini mogu vidjeti najave noćnih izlazaka za subotu. Kao da se mjere kriznih stožera ne odnose na njih, kao da su oni imuni na korona virus. Žalosno je da neki i u ovako teškoj situaciji u kojoj se našao čovjek nastoje zaraditi i prodati još koji proizvod. Pa zar nam svima nije cilj da naši sugrađani, prijatelji, kolege i poznanici budu zdravi? Zar ne možemo pogledati malo šire?

Zamislite da u jedan noćni izlazak dođe netko tko je zaražen ovim virusom? Sve ove preventivne mjere padaju u vodi. Virus bi se proširio populacijom u najkraćem roku. Mostarska bolnica bila bi pretrpana. Birali bi se pacijenti koji će preživjeti. Baš onako kako je to sad u Italiji. Nije valjda, da je to nekima cilj?

Koliko god se mi pokušali tješiti da je to obična gripa, nije! Istina je, nema potrebe za panikom. Treba slušati mjere stručnih ljudi i nastojati što je više moguće biti u svojoj kući bez nepotrebnih izlazaka.

Priče kako to „neće na nas“ i kako „treba jesti domaćeg špeka i luka“ ne piju vodu. Ovaj virus je opasan i to nam treba biti prvo na pameti. Ako ste mladi i mislite da ste sigurni, tj. da je vrlo mala vjerojatnost da će vam se nešto dogoditi, pokušajte misliti na svoje roditelje, bake, djedove, starije susjede i prijatelje.

 

Vrisak.info