Naslovnica Politika Andrej Plenković: Članovi su jasno poručili kakav HDZ žele

Andrej Plenković: Članovi su jasno poručili kakav HDZ žele

Aktualni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u nedjelju je uvjerljivo ponovno izabran za predsjednika HDZ-a, a Tomo Medved za njegova zamjenika, pokazuju nepotpuni i neslužbeni rezultati. 

“Zahvalan sam svim članicama i članovima HDZ-a koji su sudjelovali na izborima. Zahvaljujem svima i koji su bili u biračkim odborima, a zahvaljujem i onima koji su dali povjerenje našem timu “Odvažno za Hrvatsku”. Posebno čestitam novom zamjeniku predsjednika Tomi Medvedu, a moje čestitke idu i Olegu Butkoviću, Zdravki Bušić i ostalima koji su postali potpredsjednici stranke”, rekao je Plenković.

Plenković je rekao kako vjeruje kako će uspješno i dalje voditi stranku prema parlamentarnim izborima.

“Nadam se da ćemo već večeras se posvetiti bitnim temama za Hrvatsku, a to je korona virus”, rekao je premijer.

Plenković je rekao kako će sada biti lakše voditi stranku.

“Svi koji su željeli čuti ove ili neke druge kandidate su imali priliku čuti. Članovi HDZ-a su vrlo jasno danas poslali poruku kakav HDZ želi vidjeti u budućnosti. Ja sam jasno nekoliko puta rekao kako želim jedinstven HDZ i vjerujem da ćemo u nove izbore ići bez ovakvih situacija”, rekao je Plenković osvrnuvši se na Kovačeve izjave u kampanji.

Plenković je rekao kako se mora odbaciti priča onih koji govore da su oni “veći Hrvati” od vodstva HDZ-a.

“Ovaj rezultat je jako veliki legitimitet mojoj politici. Nemojte uspoređivati našu kampanju s njihovom”, odgovorio je novi (stari) čelnik HDZ-a i dodao kako je u kampanji bili puno krivih, netočnih i lažnih izjava.

Premijer je odgovorio i na pitanje o sudbini poraženih u kampanji: “Oni su i dalje članovi HDZ-a, mi smo pokazali veliku zrelost na ovim izborima, ne vjerujem da će izlaziti iz stranke”.

Podsjećamo, prema dosad prikupljenim podacima i nakon obrađenih 371 od 586 izbornih mjesta, Plenković je osvojio 80 posto glasova, a Kovač 20 posto.

Od kandidata za zamjenika predsjednika stranke u vodstvu je Tomo Medved sa 72 posto glasova, a vukovarski gradonačelnik Ivan Penava dobio je 28 posto.

Za potpredsjednike stranke izabrani su kandidati Plenkovićeva tima – Oleg Butković (19 posto glasova), Ivan Anušić i Branko Bačić (s po 17 posto glasova) i Zdravka Bušić (14 posto glasova).

Davor Ivo Stier osvojio je 10 posto glasova, Tomislav Tolušić je osvojio osam posto, kao i Milijan Brkić, nezavisni kandidat Hrvoje Tomasović ima četiri posto, a također nezavisni Ivan Kujundžić tri posto glasova.

 

Direktno.hr