Naslovnica Život APEL: Humanitarna udruga “Fra Mladen Hrkać”

APEL: Humanitarna udruga “Fra Mladen Hrkać”

Drage pratiteljice i dragi pratitelji, molimo za Vašu pomoć u pronalasku dodatnih stambenih prostora u kojima bi naši korisnici – osobe na liječenju daleko od doma, mogle privremeno boraviti i pri tome imati sigurnost i mogućnost provođenja samoizolacije.

Ukoliko ste u mogućnosti privremeno (u skladu s trajanjem preporuka i mjera vezanih uz sprječavanje širenja virusa COVID-19) ustupiti prazan prostor (stan, kuću) u Zagrebu ili isti želite iznajmiti uz naknadu kontaktirajte nas putem Facebook-a ili na 099/5533111.

VIŠE:
Uslijed novonastale situacije uzrokovane novim virusom COVID-19 suočavamo se sa velikim poteškoćama u našem redovnom djelovanju.

Naime, naši korisnici su teško oboljele osobe i članovi njihovih obitelji koji skrbe o njima tijekom liječenja daleko od doma. Oni su skupina za koju je rizik od zaraze virusom COVID-19 najrizičniji i predstavlja životnu ugrozu.

Korisnici su smješteni u kapacitetima Udruge – stambenim prostorima, u sklopu kojih svaka korisnička obitelji ima svoju vlastitu spavaću sobu/sobu za dnevni odmor dok su kuhinje i kupaonice zajedničke. U smještajnim kapacitetima smješteno je 2-4 obitelji što nisu uvjeti u kojima se može provesti preporučena samoizolacija. Primorani smo omogućiti smještaj za jednu obitelj u jednom stambenom prostoru kako bi se postigli uvjeti za siguran boravak i smanjila mogućnost zaraze.

TREBAMO VAŠU ŽURNU POMOĆ U PRONALASKU DODATNIH STAMBENIH PROSTORA U KOJIMA BI NAŠI KORISNICI – OSOBE NA LIJEČENJU DALEKO OD DOMA, MOGLE PRIVREMENO BORAVITI I PRI TOME IMATI SIGURNOST I MOGUĆNOST PROVOĐENJA SAMOIZOLACIJE.

Humanitarna udruga “fra Mladen Hrkać” trenutno smješta 12 obitelji, a odvojeni smještajni kapacitet (stan/kuću) koji ima uvjete za samoizolaciju možemo osigurati za samo 7 obitelji. Stoga, trebamo osigurati dodatan smještaj za 5 obitelji.

Naši oboljeli su trenutno: djeca i odrasli koji boluju od hematoloških, onkoloških i rijetkih bolesti i primaju kemoterapije; mlade osobe koje su u proteklih nekoliko dana transplantirale organe; dijete s teškoćama u razvoju – te im je svima imunitet jako slab i izuzetno su osjetljivi na svaku moguću zarazu.

MOLIMO DA NAS KONTAKTIRATE UKOLIKO STE U MOGUĆNOSTI PRIVREMENO (u skladu s trajanjem preporuka i mjera vezanih uz sprječavanje širenja virusa COVID-19) USTUPITI PRAZAN PROSTOR (STAN, KUĆU) U ZAGREBU ILI ISTI ŽELITE IZNAJMITI UZ NAKNADU.
Prostor za naše trenutne potrebe može biti adekvatan i ukoliko nije u potpunosti opremljen, s obzirom da imamo mogućnost opremiti ga u kratkom roku.

Kontaktirajte nas putem Facebook-a ili na 099/5533111 i share-ajte ovu objavu kako bi smo što prije došli do rješenja i zajedno pomogli najpotrebitijima. Obilježimo ovo vrijeme solidarnošću.

 

Hercegovački portal