Naslovnica Zanimljivosti POZOR: Plaćene osobe šire laži! Njihove glasove čujete na Whatsappu

POZOR: Plaćene osobe šire laži! Njihove glasove čujete na Whatsappu

Svaku krizu netko želi iskoristiti za vlastitu dobit, a kada netko želi srušiti konkurenciju, onda je najbolje to učiniti u vremenima ozbiljnih kriza kao što je u ovom slučaju koronavirus.

Tako se na Whatsappu dijele glasovne poruke gdje navodne zaposlenice SKB-a Mostar obavještavaju javnost da  “neki radnici velikih tvrtki iz Hercegovine imaju koronavirus, nego se to krije jer je vlasnik to naredio”. Prije svega, zbog čega bi neki vlasnik skrivao bolest svog radnika, ako samim time riskira i svoj život i cijelu svoju proizvodnju. A posebno, ovi koji izmišljaju vijest morali bi se informirati o stanju u tim tvrtkama jer se radnicima pojedinih temperatura mjeri čim uđu u prostor svoje tvrtke, daju im se dezinfekcijska sredstva, stavljaju maske i zaštitna odjela ako su u pogonu.

Potrebno je ne nasjedati na laži besposlenih, a dobro plaćenih širitelja lažnih informacija na WhatsAppu. U Hercegovini su zaražene dosad tri osobe, prvozaraženi koji je donio virus i koji je prevario sve u bolnici govoreći kako nije bio u Italiji, njegova supruga i porodilja. Iz SKB-a Mostar je rečeno da su međusobno povezani. I to je prava istina zasad. Nema svatko tko zakašlje koronavirus. Hoće li slučajeva biti još? Vjerojatno hoće, ali ih treba svesti na minimum i ne širiti paniku jer će ljudi početi umirati od straha.

 

Grude.com