Naslovnica Društvo POLICIJSKI SAT U FEDERACIJI BIH

POLICIJSKI SAT U FEDERACIJI BIH

Prema naredbi koja je donesena naređuje se zabrana kretanja građana na području Federacije BiH od 20 sati navečer do 5 sati ujutru. Ova naredba stupa na snagu od sutra navečer.

Iz ove naredbe se izuzimaju svi zaposleni koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa na području Federacije BiH, kao i zaposleni kojima se proces rada odvija u smjenama.

Realizacija ove naredbe biti će izvršena sukladno kantonalnim propisima o javnom redu i miru, a za njeno sprovođenje zaduženi su federalni i kantonalni ministri unutrašnjih poslova, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, zbog sve većeg broja zaraženih osoba koronavirusom (COVID-19), preporučio je Federalnom stožeru civilne zaštite uvođenje policijskog sata na teritoriji entiteta Federacija Bosne i Hercegovine.

Preporuka je izdata nakon detaljne sigurnosne procjene koju je od Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova zatražio premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, priopćeno je iz Kabineta federalnog ministra unutrašnjih poslova.

 

Hercegovački portal