Naslovnica Društvo Raste broj oboljelih u Hrvatskoj: Ima ih 168, to je 40 više...

Raste broj oboljelih u Hrvatskoj: Ima ih 168, to je 40 više nego jučer, stigle i nove mjere

U Hrvatskoj je prema posljednjim informacijama 168 oboljelih, odnosno 40 novozaraženih što je najveći skok oboljelih u 24 sata do sada.

Nacionalni Stožer civilne zaštite donio je i nove rigoroznije mjere, a Davor Božinović jasno je poručio – nema okupljanja na otvorenome.

‘Krše ljudi samoizolaciju na sve strane, unatoč svem apelu koji upućujemo svih ovih dana i apelu koji smo jutros pustili u medije. Dajte, upozorite te ljude. Recite ljudima da se ne grupiraju po ovom suncu na nikakvim okupljalištima, jer nam neće biti dosta ni opreme ni ničega, ako se nastavimo ponašati kao sad’, rekla je Maja Grba Bujević, načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavljena donacija zaštitne opreme iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Stožer za civilnu zaštitu donio je i odluku o obustavi javnog prijevoza. To se odnosi na javni linijski prijevoz putnika u unutarnjem cestovnom prometu (osim autotaksi prijevoza), javni linijski prijevoz putnika u međunarodnom cestovnom prometu, javni prijevoz osoba u željezničkom prometu, tramvajski i drugi javnogradski prijevoz te žičare i uspinjače.

 

ABCPortal.info