Naslovnica Društvo Zlatko Dalić bolnici u Livnu uplatio 10.000 KM za nabavku zaštitne opreme,...

Zlatko Dalić bolnici u Livnu uplatio 10.000 KM za nabavku zaštitne opreme, uključio se i Mate Rimac

Iz Županijske bolnice Livno Večernji list je dobio informaciju kako je poznati Livnjak Zlatko Dalić, izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske, uplatio na račun bolnice 10.000 KM za nabavku prijeko potrebne zaštitne opreme u cilju zaštite medicinskog osoblja koje je na prvoj liniji borbe protiv korone.

Tu informaciju priopćio je dr. Ivan Cikojević, ravnatelj ŽB “Dr. fra Mihovil Sučić” u Livnu, te dodao kako je ta zdravstvena ustanova već napravila određene pripreme za prihvat pacijenata zaraženih korona virusom:

Bolnica je, sukladno svojim mogućnostima, poduzela sve što je mogla. Napravili smo jedan poseban odjel za pacijente koji bi bili sa epidemiološkom anamnezom koja je pozitivna. Znači da su bili u kontaktu sa osobom koja dolazi iz ovih zemalja gdje je već na tisuće zaraženih, i kojih je veliki broj, na žalost, i umrlih. Izmjestili smo odjel neurologije i sad je to odjel koji služi za tu svrhu.

I Mate Rimac, osnivač i vlasnik Rimac Automobila, uključio je se u akciju nabavke potrebne opreme za županijsku bolnicu u Livnu.

Na facebooku, u grupi Pomoć bolnici Livno, objavio je sljedeće:

Pozdrav svima. Radimo punom parom da nabavimo opremu koja nedostaje u Livnu. Nabava Rimac Automobila radi na tome, kontaktirali smo naše Kineske partnere, ako bude potrebno ćemo koristiti i našu širu internacionalnu mrežu partnera.

Što se respiratora/ventilatora (umjetnih pluća) tiče – možda i nije takva panika. Pogledajte ovog čovjeka – pogotovo oko 10:45. Čini se da zna o čemu priča. Možda su sad svi pretjerali sa panikom i sa tim respiratorima dok zapravo i nisu toliko korisni.

Mi ćemo se potruditi nabaviti ih, no čini se da je to skoro pa nemoguće danas.

Trebali bi znati više kroz par dana.

(www.jabuka.tv)