Naslovnica Crkva Hrvatska radiotelevizija prenosi Urbi et Orbi uživo iz Vatikana

Hrvatska radiotelevizija prenosi Urbi et Orbi uživo iz Vatikana

Hrvatska radiotelevizija (HRT) će u danas, 27. ožujka od 18 do 19 sati prenositi uživo iz Vatikana molitvu protiv pandemije i izvanrednu poruku i blagoslov Pape Franje Urbi et Orbi – na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1), te na Prvom programu Hrvatskog radija (HRT-HRA1). 

Čudotvorni križ pred kojim je Papa Franjo ovu nedjelju molio za kraj prestanka pandemije koronavirusa skinut je s oltara i prevezen na Trg Svetog Petra.

Čudotvorni križ, koji je u XVI. st. čudesno spasio Rim od kuge. Skidaju ga iz rimske crkve u kojoj se čuva i časti, kako bi bio postavljen na Trg sv. Petra.

Papa je pozvao cijeli svijet da se ujedini u molitvi i da na  pandemiju odgovori molitvom,  a uputit će u petak  izvanrednu poruku i blagoslov Gradu i svijetu s praznog Trga sv. Petra, koji je potpuno zatvoren za javnost, te udijeliti potpuni oprost.

Iskoristite ovaj trenutak i zajedno molimo s papom Franjom u zajedništvu s cijelom Katoličkom crkvom i skrušeno se pokajte za svoje grijehe kako biste dobili potpuni oprost od vremenitih grijeha i spremili se za Uskrs. To nije zamjena za pravu ispovijed, ali je utjeha i snaga svima onima koji su u potrebi, koji pomažu oboljelima, koji mole za milost oprosta.

Komentator prijenosa bit će doc. dr. sc. Krunoslav Novak. Urednik prijenosa je Neno Kužina.

Prijenos molitve možete pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Stoga budite uz neku od internetskih stranica, radija ili kanala: HTV1, Hrvatskog katoličkog radija, Laudato TV, Vatikana TV, Radio Mir Međugorje ili drugih.

 

Hercegovački portal