Naslovnica Kultura Travnik: Katolički školski centar “Petar Barbarić” ustupio sportsku dvoranu za smještaj oboljelih

Travnik: Katolički školski centar “Petar Barbarić” ustupio sportsku dvoranu za smještaj oboljelih

Foto: Hercegovački portal

Odgovarajući na zahtjev Vlade Srednjobosanske županije (SBŽ), Katolički školski centar “Petar Barbarić” Travnik ustupio je svoju sportsku dvoranu, za slučaj potrebe smještaja zaraženih koronavirusom.

– U našim mukama i tjeskobama osjetili smo solidarnost koja nas silno obvezuje. U vremenu kušnje za širu društvenu zajednicu, kada je mnogo onih koji nemaju povjerenja u nadležne vlasti i kapacitete zdravstvenih institucija, želimo posvjedočiti svoj vjernički doprinos stavljajući našu privatnu imovinu kao pomoć zdravstvenom sustavu SBŽ-a. Naša odluka je i čin potpore svim zdravstvenim djelatnicima pred kojima su teške i rizične zadaće i dani – kazao je, među ostalim, ravnatelj KŠC “Petar Barbarić” Travnik Željko Marić. Marić je, također, pozvao građane na poštivanje donesenih odluka civilnih i crkvenih vlasti, dok traje pandemija virusa.

 

– Pazimo i branimo dostojanstvo oboljelih, njihova bol i strah neće biti manja našim osudama i vlastitim poimanjima i tumačenjima… Budimo im utjeha i okrepa. Pogotovo neka to čine oni koji se nazivaju vjernicima – poručio je Marić.

 

Dnevnik.ba