Naslovnica Društvo Raste broj zaraženih u Hrvatskoj, pogledajte situaciju po županijama

Raste broj zaraženih u Hrvatskoj, pogledajte situaciju po županijama

Prema dostupnim informacijama, u Hrvatskoj je trenutno zaraženo 657 osoba. Broj izliječenih osoba je 49. Od posljedica zaraze koronavirusom, umrlo je pet osoba.

Najviše oboljelih nalazi se u Gradu Zagrebu, točnije njih 286.

Grad Zagreb slijedi Splitsko – dalmatinska županija u kojoj je potvrđena zaraza kod 61 osobe.

U Istarskoj županiji 60 osoba ima koronavirus.

39 oboljelih osoba nalazi se u Osječko – baranjskoj županiji. Isti broj oboljelih je i u Krapinsko – zagorskoj županiji.

U Primorsko – goranskoj županiji 38 osoba je pozitivno na Covid-19.

Screenshot:Koronavirus.hr
Screenshot:Koronavirus.hr

Varaždinska županija

U Varaždinskoj županiji potvrđen je još jedan slučaj zaraze koronavirusom, ali i jedan slučaj oporavka. Trenutno je 17 hospitaliziranih osoba, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Ukupan broj oboljelih sada je 22.

„Imamo potvrđen i jedan novi slučaj oporavka, čime se ukupan broj osoba koje su ozdravile povećao na pet. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 17 osoba“, rekao je Robert Vugrin.

U posljednjem slučaju oboljenja radi se o osobi starije životne dobi, srednje teške kliničke slike.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji oboljele su još dvije osobe pa ih je sada 20, a jedan je muškarac umro, priopćio Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije.

Jedna osoba, kod koje je dokazana zaraženost novim koronavirusom, bliski je kontakt ranije oboljele osobe, a druga novooboljela je povratnik iz inozemstva. Obje su osobe proteklih dana bile u samoizolaciji.

U karlovačkoj bolnici trenutno je hospitalizirano 10 osoba, dvije osobe se liječe u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, a šest njih je na kućnom liječenju.

Stanje pacijenata u karlovačkoj općoj bolnici je stabilno.

Osječko – baranjska županija

U posljednja 24 sata zabilježena su tri nova pozitivna nalaza na koronavirus, jedan u Osijeku i dva u Našicama.

Ukupno su 44 osobe pozitivne na koronavirus, priopćio je županijski stožer Civilne zaštite.

Načelnik Stožera dožupan Goran Ivanović navodi da su četiri pacijenta na respiratoru i da su svi stabilno.

U osječkom KBC-u hospitalizirano je 13 pacijenata, a jedan u općoj bolnici u Našicama. Ostali pozitivni pacijenti, koji nemaju simptome za ležanje u bolnici, su kod kuće u samoizolaciji i policija ih svakodnevno obilazi.

Jučer testirano 36 uzoraka, a u najavi je još 170.

Istra

Još četiri osobe u Istri su pozitivne na koronavirus. Hospitalizirane  su u pulskoj bolnici

Ukupno 69 osoba zaraženih tim virusom, a jedna od prvih zaraženih osoba je ozdravila, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima iz Stožera, kod četiri novooboljelih radi se o kontaktima već poznatih osoba, a nova četiri slučaja zabilježena su u Puli, Momjanu, Novoj Vasi te u Brtonigli.

Međimurska županija

U Međimurskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa.

Dvije osobe u čakovečkoj Županijskoj bolnici, a nalazi testiranih liječnika su negativni, izvijestio je župan Matija Posavec.

Posavec je rekao da je od petka provedeno ukupno devet testiranja s negativnim nalazima te je nalaz negativan za dva testirana liječnika, što znači da virus nije ušao u međimurski zdravstveni sustav.

„Prvozaraženi pacijent je primljen u nedjelju, 22. ožujka. U nedjelju je imao negativan nalaz, međutim u subotu je nalaz bio pozitivan. Drugozaraženi pacijent je stabilno“, kazao je Posavec.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji potvrđen je još jedna osoba zaražena Covid-19 te je u toj županiji do sada zaraženo sedam ljudi, a rezultati testiranja čekaju se za još za 12 osoba, navode iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Pod mjerama samoizolacije su 944 osobe. U objektima za karantenu je osmero ljudi, među kojima su tri vozača kamiona.

 

 Dnevno.hr