Naslovnica Društvo Mostarski muftija uputio pismo podrške i suosjećanja hercegovačkim franjevcima

Mostarski muftija uputio pismo podrške i suosjećanja hercegovačkim franjevcima

Mostarki muftija mr. Salem ef. Dedović danas je uputio pismo podrške i suosjećanje zamjeniku provincijala Hercegovačkih franjevaca fra Iki Skoki u povodu novonastale zdravstvene krize u samostanu u Miletini i Domu za nezbrinutu djecu “Majčino selo” u Međugorju.
– Kao mostarski muftija, brat i prijatelj, iskazujem svoje suosjećanje s Tvojom braćom hercegovačkim franjevcima koji su pogođeni velikom kušnjom koronavirusa unutar svojih redova, moleći Dragoga Boga da vam olakša i otkloni od vas bolest, a nadahne vas snagom vjere i strpljenja. Svi zajedno ujedinjeni u molitvi svako na svoj način i predani dobročinstvu nadamo se ozdravljenju. Utjehu i nadu tražimo od Dragoga Boga – navodi se u pismu.

 

Dalje stoji da se fra Iko srdačno zahvalio na razumijevanju i riječima ohrabrenja. Muftija je jutros telefonski razgovarao i sa Episkopom Zahumsko – hercegovačkim Vladikom Dimitrijem interesirajući se za izazove s kojima se suočava Srpska pravoslavna crkva. Vladika se zahvalio muftiji na bratskoj brizi i uvijek velikoj ljubavi za dijalog koji vodi u Hercegovini, navodi se u pismu.

 

Večernji.ba