Naslovnica Sport Dana White: UFC 249 održat će se na privatnom otoku

Dana White: UFC 249 održat će se na privatnom otoku

Pobornike slobodne borbe i Ultimate fighting championshipa (UFC) u utorak je zasigurno razveselila vijest koju je objavio predsjednik ove organizacije Dana White, a u kojoj je obznanio da će UFC 249 biti održan 18. travnja i to na privatnom otoku, kojeg zasada još nije imenovao.

Od 18. travnja UFC se vraća i ponovno je aktivan, izjavio je White za američki internetski portal TMZ te dodao da su mu je potreban još dan ili dva za pronalaženje lokacije.

Posljednjih mjeseci je i UFC zbog pandemije COVID-19 bio prisiljen otkazati tri događaja, ali White je odlučan od ovog mjeseca nastaviti prema predviđenom kalendaru međunarodnih natjecanja. No, kako su mnoge države zatvorile svoje granice i ograničile mogućnost putovanja, White je odlučio unajmiti privatni otok na koji bi mogao zrakoplovima dovoditi svoje borce, koji u suprotnom ne bi mogli doputovati u Sjedinjene Američke Države, prenosi Hina.

S takvom se preprekom susreo i svjetski prvak u lakoj kategoriji Habib Nurmagomedov, koji se na UFC 249 trebao boriti protiv Tonyja Fergusona, ali je ostao u karanteni u Rusiji. White je zamjenu za Nurmagomedova u glavnoj borbi večeri pronašao u Justinu Gaethjeu.

White je najavio da se UFC vraća u punom ritmu, s događajima koji će biti organizirani iz tjedna u tjedan, ali bez nazočnosti gledatelja te uz veliku pažnju koju će posvetiti sigurnosti i zdravlju boraca, sudaca i ostalih sudionika.

Pobrinut ćemo se da sportaši, suci, ljudi iz produkcije te svi ostali budu zdravi prije, za vrijeme i nakon borbi, izjavio je White.

Osim glavnog događaja, na popisu borbi nalazi se još 11 mečeva, a izdvajaju se dvoboj Rose Namajunas protiv Jessice Andrade te onaj između Francisa Ngannoua i Jairzinha Rozenstruika, prenijela je Hina.

 

Hercegovački portal